Podignute optužnice za "Agrobanku"

Tužilaštvo za organizovani kriminal podiglo je optužnicu protiv 21 osobe za mahinacije u aferi "Agrobanka" i pribavljanje koristi za više od 5,7 milijardi dinara

  • 0

Tužilaštvo za organizovani kriminal podiglo je optužnicu protiv nekadašnjeg predsednika Izvršnog odbora "Agorbanke" Dušana Antonića i još dvadesetoro osumnjičenih za nepravilnosti u vezi sa odobravanjem kredita i bankarskih garancija u Agrobanci.

Krediti su odobravani preduzećima "Habit farm", "Svis farmacija", "Svis inter medikal", "Produkt trejd fajnans", "Vestern stajl", "Merkjuri Internacional", "Luton", "Novi dani", "Hed komerc" i "Drina Timber" kojima je pribavljena imovinska korist u iznosu većem od 5, 7 milijadri dinara.

- Istraga protiv Radosava Sekulića je prekinuta, jer su se veštaci izjasnili da zbog trenutno lošeg zdravstvenog stanja privremeno ne može da učestvuje u krivičnom postupku. Uskoro će biti izvršeno novo veštačenje kako bi se i u odnosu na Sekulića dovršila započeta istraga - potvrđeno je iz Tužilaštva.

Istraga protiv ostalih okrivljenih, koji nisu obuhvaćeni optužnicom, a među kojima je i Jozef Kasa, biće nastavljena.

- Istovremeno, policija sprovodi aktivnosti iz svoje nadležnosti u okviru predistražnog postupka koji se vodi povodom odobravanja kredita i bankarskih garancija u Agrobanci pravnim licima koja nisu obuhvaćena do sada pokrenutim istragama - kažu u Tužilaštvu.

Osim Antonića, kako prenosi RTS, optuženi su i Slavoljub Korićanac, Bojan Zarić, Boban Labović, Vehab Papić, Duško Sekulić, Dragomir Jovanović, Borka Filipović, Nenad Maričić, Snežana Paunović, Dragovan Milinković, Miloš Marković, Duško Šunjevarić, Bratislav Mihajlović, Branimir Uzelac, Saud Hasović, Slobodan Ratković, Miloš Uzelac, Milan Antonić, Zvezdan Damjanović i Stojan Stojanov.

(E. T./ Foto: Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA