Lazarević demantuje veze sa Šarićem

U demantiju koji je poslao advokat bivšeg šefa kabineta Ivice Dačića navodi se da je Lazarević u prethodnom periodu bio izložen neprimerenim, neosnovanim i neistinitim medijskim napadima, koji su ugrozili integritet, kako njega lično, tako i njegove porodice

  • 0

Branko Lazarević, bivši šef kabineta Ivice Dačića, demantuje navode medija da je ikada imao bilo kakve veze s narko-bosom Darkom Šarićem i njegovim klanom.

Demanti je poslao advokat Branka Lazarevića, navodeći da je njegov klijent, bivši šef kabineta ministra policije koji je trenutno na poziciji ministra savetnika u Ambasadi Srbije u Grčkoj, u prethodnom periodu bio izložen neprimerenim, neosnovanim i neistinitim medijskim napadima, koji su ugrozili integritet, kako njega lično, tako i njegove porodice.

- O gospodinu Branku Lazareviću u vašim informativnim emisijama, u proteklih nekoliko dana, naveden je čitav niz neistina i zlonamernih insinuacija. Prvo, gospodin Lazarević nikada nije bio umešan u neprimerene i nezakonite kontakte sa Šarićem i pripadnicima njegove grupe. Drugo, gospodin Lazarević nikada nije kršio svoje profesionalne obaveze i tokom svoje službe u MUP-u uvek je radio u skladu sa zakonskim propisima i pravilima službe - piše u demantiju.

Takođe u demantiju se ističe da su ovakvim medijskim napadima ugroženi Lazarevićeva čast i ugled, te je time neosnovano doveden u vezu sa osobama iz kriminogene sredine.

Tokom vikenda je objavljeno da su u izveštaju MUP-a utvrđene veze Branka Lazarevića sa Šarićevom kriminalnom grupom. Premijer i ministar policije Ivica Dačić izjavio je da je ceo taj slučaj nameštaljka.

Specijalno tužilaštvo za organizovani kriminal trebalo bi policiji da prosledi zahtev za prikupljanje potrebnih obaveštenja o navodnim komunikacijama saradnika narko-bosa Darka Šarića sa državnim funkcionerima i mogućem odavanju službenih tajnih nekadašnjeg šefa kabineta ministra unutrašnjih poslova Branka Lazarevića.

Kako prenose mediji, sledeće sedmice Lazarević bi trebalo da bude pozvan na informativni razgovor.

(M. B. / Tanjug / Foto: Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA