Obijena još jedna crkva na Kosovu

Od uklanjanja spomenika OVBPM u Preševu, širom Kosova i Metohije počela je prava odmazda, oskrnavljeno je više od 150 grobova i nadgrobnih spomenika Srba

  • 3

Regionalni portparol KPS za region Gnjilana potvrdio je da je crkva Svete Petke u selu Donja Budriga obijena. Prema njegovim rečima, crkveni inventar je ispreturan i ukraden je sitan novac.

Od uklanjanja spomenika OVBPM u Preševu, širom Kosova i Metohije počela je prava odmazda, oskrnavljeno je više od 150 grobova i nadgrobnih spomenika Srba na grobljima u Prilužju, Klokotu, Plemetini i Prizrenu.

Na groblju u Prilužju eksplozivnom napravom minirana je porodična grobnica Anđelkovića, detonacija je bila toliko jaka da su delovi spomenika nađeni u obližnjim njivama, zapaljeno je više krstova. Zapaljena je seoska kapela u Miloševu. Dva Molotovljeva koktela bačena su na zgradu opštine Kosovska Mitrovica u severnom delu grada. Albanci su pokušali da napadnu crkvu u Đakovici, u čemu ih je sprečio KPS.

Oskrnavljene, ispreturane i opljačkane su crkva Svetog Jovana u Štrpcu, crkva Svetog Nikole u Binaču, opština Kosovska Vitina, crkva Svetih apostola Petra i Pavla u Klokotu i crkva Svete Petke u selu Donja Budriga, opština Gnjilane. U Goraždevcu je pucano iz automobila na spomenik žrtvama NATO bombardovanja i srpskim dečacima ubijenim na reci Bistrici.

Svi incidenti su prijavljeni kosovskoj policiji, koja je izvršila uviđaje i otvorila istrage, a nijedan vinovnik nije pronađen.

(S. S. / Foto: Printskrin TV Šilovo)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • najprovokator

    4. februar 2013 | 07:31

    има и овде ракета..па ћемо да видимо..

  • sheksi

    4. februar 2013 | 16:58

    Ne fadil istina je ali pitaj ti ko je to uradio!!! sve ovi stvari radu sami a pose kazu da su albanci krivi !!!!!!!

  • fadil

    4. februar 2013 | 09:37

    Vjerujte narode cista laz ne verujte novima

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA