Skoro 90 odsto Srba hoće "Nemanjiće"!

Nešto manje od 90 odsto vas koji ste glasali u anketi našeg portala podržalo je inicijativu snimanja visokobudžetne serije o dinastiji Nemanjić. Ovu ideju podržalo je i Ministarstvo kulture i informisanja, iako nije obećalo konkretne mere pomoći

  • 9

SRBIJA HOĆE SERIJU O NEMANJIĆIMA! Inicijativu Telegrafa o snimanju serije o dinastiji Nemanjić podržava skoro 90 odsto naših čitalaca. Ideju nam je podržalo i Ministarstvo kulture i informisanja uz obećanje da će se potruditi da "on bude od državnog značaja".

Prema rezultatima ankete objavljene na naslovnoj strani našeg portala, 78,5 odsto vas apsolutno je saglasno sa našom idejom, dok je 9,4 saglasno, ali pod uslovom da seriju ne snimi RTS. Od svih koji su glasali, svega 12 odsto ne vidi potrebu za ovom serijom.

Podsetimo, ideju Telegrafa podržao je i eminentni reditelj Zdravko Šotra, kao i Emir Kusturica, koji je u razgovoru za Telegraf rekao da bi rado režirao ovakav projekat.

Pozitivno mišljenje o našoj ideji dalo je i samo Ministarstvo kulture i informisanja.

- Snimanje serije o najznačajnijoj srpskoj dinastiji, o Nemanjićima, svakako bi bio poduhvat od istorijskog značaja za srpsku kulturu. Od izuzetne je važnosti da građani Srbije i naraštaji koji dolaze imaju mogućnosti da i u ovom obliku umetničkog i dokumentarnog izražavanja upoznaju najznačajnije momente u istoriji srpskog naroda - rekli su nam u Ministarstvu.

Uz konstataciju da je reč o veoma skupom projektu, Ministarstvo je obećalo da će se pobrinuti "da on bude od državnog značaja".

- Takav poduhvat je veoma skup i zahteva angažovanje najznačajnijih filmskih i televizijskih stvaralaca, kao i planiranje značajnih materijalnih sredstava. Ukoliko do konkretnog predloga za takav projekat dođe, Ministarstvo kulture će se pobrinuti da on bude od državnog značaja - poručili su iz Ministarstva.

(M. Stojanović)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • L

    4. februar 2013 | 17:21

    Svaka čast na ideji. Nemojte nikako odustati. Moramo omladinu podsetiti na našu veliku i tešku istoriju.

  • Uros

    4. februar 2013 | 19:00

    Moze, ali visokobudzetni da bude, nadjite pare, kako god znate, i da bude tacan, ne kao Boj na Kosovu, isfusaren, pola nije tacno, i traktor u pozadini ore.. -.-

  • Zoran

    4. februar 2013 | 18:58

    Samo takav projekat i Film moze da izbaci ove nagomilane turske serije i koje- kakve sapunice kod nas u Srbiji.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA