DAČIĆ POSETIO FORBS: Od ulaganja samo jednog sa njihove liste bilo bi nam bolje

Sa čuvenom izdavačkom kompanijom premijer je dogovorio da u budućem periodu pokrenu nekoliko zajedničkih projekata, i pozvao je Kristofera Forbsa da poseti Srbiju

  • 1

Premijer Srbije Ivica Dačić izjavio je danas, nakon posete kompaniji "Forbs", da prioritet aktivnosti Vlade Srbije nije samo međunarodna politika, odnosno rad na što boljoj međunarodno-političkoj poziciji Srbije, već i stvaranje uslova za privlačenje stranih investicija u Srbiju.

- U tom smislu, počastvovan sam time što sam imao priliku da budem gost Forbsove kompanije i magazina, i što sam danas razgovarao sa potpredsedavajućim kompanije Kristoferom Forbsom - izjavio je Dačić nakon sastanka u toj izdavačkoj kompaniji.

Kada bi samo jedan sa liste Forbsovih najbogatijih ljudi na svetu uložio nešto u Srbiju, mislim da bi svim građanima Srbije bilo bolje, rekao je Dačić.

On je podvukao da je u tom smislu dogovoreno da se pokušaju pokrenuti zajedničke aktivnosti, i istakao otvorenost Vlade Srbije za privlačenje stranih investicija, kao i sve pogodnosti koje se nude stranim investitorima.

Forbs je, kazao je premijer, izrazio želju da pomogne Srbiji da dođe do stranih investicija.

- Dogovorili smo se da imamo nekoliko zajedničkih projekata, a da se o svemu tome dogovorimo u narednom periodu, da bude prezentacija Srbije u njihovim časopisima i da probamo da zajednički organizujemo neku regionalnu mini-konferenciju sa učesnicima iz celog sveta - rekao je Dačić.

Premijer je posebno istakao da je pozvao Forbsa da poseti Srbiju već sledećeg meseca, "jer to je potrebno da naša zemlja počne da živi kao sav normalan svet".

Forbs je rekao da sastanak sa premijerom Srbije smatra velikom privlegijom i da je počastvovan time što je premijer Srbije kod njih u poseti.

On je dodao i da su svi u toj kompaniji vrlo uzbuđeni zbog šanse da prenesu prilike iz Srbije svojoj javnosti i čitaocima i pomoći Srbiji tako što će u njoj investirati, ali i pomoći u privlačenju drugih investicija.

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Nokla

    10. februar 2013 | 17:20

    Neće nama pomoći ni 2 Forbsa, dok se me rešimo domaće mafije!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA