U PRITVORU: Vozač "sitroena“ pijan ubio čoveka!

Nenad Nakić (32) iz Žitkovca, pripadnik 63. padobranske brigade, upravljajući vozilom "sitroen“ izazvao saobraćajnu nesreću u kojoj je život izgubio Vladica Novković (32) iz Prćilovice, dok je Ivana Živković (22) zadobila teške, a Jelena Ružić (23) lake telesne povrede

  • 0

Istražni sudija Višeg suda u Nišu odredio je pritvor do 30 dana Nenadu Nakiću (32) iz Žitkovca, pripadniku 63. padobranske brigade, zbog teškog dela protiv bezbednosti javnog saobraćaja.

Kako je saopštila policija, on je 10. februara oko 00.50 časova na putu Niš-Aleksinac u ataru sela Donja Trnava, upravljajući vozilom  "sitroen", izazvao saobraćajnu nesreću u kojoj je život izgubio Vladica Novković (32) iz Prćilovice, dok je Ivana Živković (22) zadobila teške, a Jelena Ružić (23) lake telesne povrede.

Alko-testom utvrđeno je da je Nakić u momentu nesreće u krvi imao 0,79 promila alkohola u krvi.

- Preliminarnim testiranjem obavljenim odmah nakon nesreće utvrđeno je da je vozač "sitroena“ u krvi imao 0,79 promila alkohola. Istražni sudija Višeg suda Tomislav Trajković naložio je da se obavi veštačenje kako bi se precizno utvrdio stepen njegove alkoholisanosti u vreme nezgode - saopštila je za Telegraf Tamara Savić Cvetanović, portparol niškog Višeg suda.

Ona je naglasila da je Nakiću pritvor određen zbog posebno teških okolnosti dela, odnosno zbog brutalnosti u njegovom izvršenju zbog čega je ovaj predmet iz Osnovnog prešao u nadležnost Višeg suda, te da osumnjičenom preti kazna zatvora do 12 godina.

- Nenad Nakić se i dalje nalazi na Klinici za neurohirurgiju zbog povreda glave. Kako nam je saopšteno u ovoj zdravstvenoj ustanovi, on je u boljem stanju. Svestan je, stabilan i komunikativan, čita novine, tako je i saznao za smrt svoga druga. Sobu u kojoj se nalazi čuva policija - kažu na Neurohirurškoj klinici.

Ivana Živković, čiji je mladić Vladica Novković poginuo u saobraćajnoj nesreći, oporavlja se od zadobijenih povreda na Hirurškoj klinici.

- Ona je zbog masivnog unutrašnjeg krvarenja hitno operisana i njeno zdravstveno stanje se sada poboljšalo - rečeno nam je u ovoj zdravstvenoj ustanovi.

- Vladica Novković, inače profesionalni vojnik, sahranjen je danas na groblju u Prćilovici. Jelena Ružić, koja je prošla samo sa prelomom palca, puštena je kući. Četvoro mladih koji su bili u "sitroenu“ vraćalo se iz Niša u Aleksinac sa svadbe zajedničkih prijatelja.

(D. K.)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA