DAČIĆ: Izvinjavam se DSS-u, nije ih finansirao Šarić!

Premijer Srbije i lider SPS-a izvinio se Demokratskoj stranci Srbije zbog navodne izjave Branka Ružića da je Darko Šarić davao 220.000 evra za finansiranje stranke Vojislava Koštunice. Bestidna je laž da sam optužio DSS, tvrdi Ružić

  • 1

Premijer Srbije Ivica Dačić izvinio se Demokratskoj stranci Srbije ako je izjava funkcionera SPS Branka Ružića otvorila prostor za optužbe da tu stranku finansiraju bilo koje kriminalne grupe.

Naglasivši da takve stvari nisu potrebne na političkoj sceni Srbije koja je inače prepuna spekulacija i izmišljotina, Dačić je poručio da SPS ne treba time da se služi.

- Ja želim da se izvinim DSS-u, ako je iz ovoga izvučena bilo kakava konotacija u smislu optužbi da je ta stranka finansirana od strane bilo koje kriminalne grupe - kazao je Dačić novinarima na obeležavanju Dana Kriminalističko-policijske akademije.

Premijer je podsetio da su SPS i DSS ranije imalu dobru saradnju i da je to bio period kada su socijalisti podržavali manjinsku Vladu Srbije.

- Mislim da ovo apsolutno nije potrebno. Mi imamo razlike u političkom delovanju, ali jedno su razlike, a ovo su stvari koje ne bih voleo da se meni dešavaju, pa ni drugima - zaključio je Dačić.

RUŽIĆ: BESTIDNA JE LAŽ DA SAM OPTUŽIO DSS!

Šef poslaničkog kluba SPS Branko Ružić izjavio je da je "bestidna laž" da je optužio DSS da je ta stranka finansirana od strane narko-klana.

- Nakon dva dana spinovanja u medijima želim da zamolim funkcionere DSS i Vojislava Koštunicu i Petra Petkovića da pogledaju na sajtu B92 emisiju "Utisak nedelje" i da vide da je "bestidna laž" da sam optužio DSS da je finansiran od strane narko-kartela - rekao je Ružić za Telegraf.rs.

Ružić je naveo da je u toj emisiji rekao da ne može da poveruje u to da je taj narko-kartel finansirao DSS i da ne može da poveže Koštunicu sa tim, i dodao da i danas to ponavlja.

- Građane zanima da se utvrdi ko je vodio i bio na odgovornim mestima u državnim organima koji su bili zaduženi da proprate tu veliku finansijsku infuziju koja je došla tih godina od strane tog klana, tada niko od funkcionera SPS nije bio na tim mestima - rekao je Ružić.

On je naglasio da je uveren da i predstavnici DSS i Koštunica koji se zalaže za vladavinu prava, poštovanje Ustava i Zakona, kao i ova vlada i njen premijer i prvi potpredsednik Ivica Dačić i Aleksandar Vučić žele da se utvrde činjenice.

Ružić je u nedelju izjavio da je Šarićev klan DSS-u mesečno davao priloge od 220.000 evra, a DSS je te navode demantovala i zatražila od javnog tužioca da ispita "Ružića zbog izgovorenih laži".

DSS: NADLEŽNI ORGANI DA SAOPŠTE SADRŽAJ 130 DISKOVA!

Demokratska stranka Srbije jutros je pokrenula na sednici parlamenta pitanje pomenutih 130 diskova na kojima su razgovori premijera Srbije Ivice Dačića i Rodoljuba Radulovića zvanog Miša Banana!

- Postavili smo pitanje pred Skupštinom Srbije, da se javnosti kaže šta se nalazi na spornih 130 diskova, a o svemu ostalom izdaćemo saopštenje, kaže za Telegraf funkcioner DSS-a Miloš Aligrudić.

Branko Ružić je rekao da nema ništa protiv da se sve koristi u političkoj borbi, i dodao da će odgovor verovatno uslediti od onih koji se tim pitanjem bave.

(D. Z.)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • King

    13. februar 2013 | 09:13

    Nema frke? Ti si se izvinio,mladi aktivista se malo zaneo a gosn. Voja nije obavešten!Idemo dalje...što više mutiš više imaš. Lep dan...

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA