VUČKO MANOJLOVIĆ: 33 godine sam dokazivao da zaslužujem slobodu

- Trideset i tri godine sam proveo iza rešetaka, i nikada tokom tog vremena se nisam ponašao kao kriminalac. Nisam mogao da se pretvaram trideset i tri godine, isti sam čovek bio tada, isti sam sada - kaže najpoznatiji srpski osuđenik

  • 7

Najčuveniji srpski osuđenik Vučko Manojlović (68), koga je predsednik Srbije Tomislav Nikolić 4. februara pomilovao, u svom prvom javnom nastupu kao formalno slobodan čovek kaže da je iza rešetaka proveo 33 godine i da se nikada nije ponašao kao kriminalac.

- Trideset i tri godine sam proveo iza rešetaka, i nikada tokom tog vremena se nisam ponašao kao kriminalac. Nisam mogao da se pretvaram trideset i tri godine, isti sam čovek bio tada, isti sam sada - ovako je najčuveniji srpski osuđenik ocenio sebe.

Manojlović tvrdi da mu nije nimalo lako da se prilagodi životu na slobodi.

- U zatvor sam otišao u 20. a na slobodu izašao u 21. veku, sve se promenilo, sve je drugačije, teško mi je da se na to sve naviknem - kaže Manojlović.

Njegov advokat Tanja Minčić Marković istakla je da se tokom boravka u zatvoru Manojlović primerno vladao, te da je to bio najznačajniji argument za usvajanje odluke o pomilovanju.

- Ova odluka zasnovana je na Ustavu i zakonu, jer je moj klijent ispunio sve uslove za pomilovanje - rekla je advokat Manojlovića.

Vučko Manojlović je 1986. godine osuđen na smrt, ali je 2002. godine, ukazom tadašnjeg predsednika Milana Milutinovića, smrtna kazna zamenjena zatvorskom u trajanju od 40 godina.

(D. K.)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • brza strela

    14. februar 2013 | 15:31

    Policija je ubila sudiju on nije stigao da presudi gadu zbog policije.vucko je nevin.

  • nikola

    14. februar 2013 | 14:55

    Mislim da ni malo nije lepo forsirati pricu oko ovog coveka, a da se pritom porodica zrtve pojavi jednom u medijima.

  • Nislija

    14. februar 2013 | 16:17

    Na mestu desavanja je bila zrtva a ne njegova porodica.coveka su drzali 33 god nevinog u zatvor.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA