AFERA "ĐUBRIVO": Bajatović i Elezović sve svalili na Tadića i Cvetkovićevu vladu

Visoki funkcioneri DS i SPS svedočili su danas u istrazi koja se vodi protiv bivšeg ministra poljoprivrede Saše Dragina

  • 6

U Tužilaštvu za organizovani kriminal u istrazi protiv bivšeg ministra poljoprivrede Saše Dragina, saslušani su funkcioner SPS-a Dušan Bajatović, kao i funkcioner DS-a Dušan Elezović.

Oni su saslušani kao svedoci u istrazi koja se vodi o spornoj prodaji regresivnog mineralnog đubriva iz azotare Pančevo za koju se Dragin tereti.

Uredbama Vlade Srbije to đubrivo je bilo namenjeno poljoprivrednim gazdinstvima, zadrugama i preduzećima koja se bave poljoprivrednom proizvodnjom, a u kojima država ima svoj kapital.

Bivši ministar se sumnjiči da je sa još sedmoro osoba oštetio budžet za 4,5 miliona evra tako što su to đubrivo prodavali licima kja nisu imala pravo na tu povlasticu.

Elezović i Bajatović su rekli da su na sastanku na kojem je donesena sporna Uredba bili Slodan Milosavljević, Zvonimir Nikezić, Saša Dragin, Boris Tadić i Mirko Cvetković.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Bracala

    18. februar 2013 | 19:40

    Idemooo!!!

  • najprovokator

    18. februar 2013 | 18:29

    SVI SU KRIVI DOK NE DOKAZU SUPROTNO! U ZATVOR!

  • Zmrki

    18. februar 2013 | 23:13

    Tadicevim zakonima je zabranjeno da tajkuni ( tu je i kompletna politicka elita Srbije ) budu osudjeni na zatvor.Dokazano-vise puta.Dakle,sve su ovo price za malu decu,i ove Vuciceve sada.Bice vam jasnije cim Miskovic i Sin izadju iz zatvora-pa jos tuze drzavu...

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA