VELJOVIĆ: U prisvajanje zemljišta od 300 miliona evra umešan i "neko na višem položaju"

Direktor policije očekuje da bude do kraja razjašnjeno da li su i viši funkcioneri od onih koji su uhapšeni umešani u transakcije, dodajući da će biti ispitani svi, a ne samo Saša Dragin

  • 1

Direktor policije Milorad Veljović izjavio je da je, pored uhapšenih, u zloupotrebe sa državnom zemljom vredne više od 300 miliona evra sigurno umešan i neko na višem položaju.

- Da bi se taj novčani iznos nekome omogućio, odnosno zemljište u ovoj vrednosti, sigurno da postoji neko viši umešan. Suština je da do kraja razjasnimo da li su i viši funkcioneri od onih koji su uhapšeni umešani u transakcije. Biće ispitani svi, ne samo Saša Dragin, koji budu umešani u zloupotrebe u privatizaciji preduzeća "Sloga Kać" - rekao je Veljović.

Pripadnici Radne grupe Uprave kriminalističke policije uhapsili su 11 osoba osumnjičenih da su učestvovali u nezakonitom prisvajanju 327 hektara zemljišta u državnoj svojini, vrednog više od 300 miliona evra, a u toku je saslušanje 11 osoba zbog prisvajanja državnog zemljišta vrednog 300 miliona evra.

Umesto da vrate zemlju državi, osumjiičeni su, tvrdi se u prijavi, uknjižili zemljište na ime svog sada privatnog preduzeća "Sloga“. Međutim, prema posedovnom listu iz 2006. godine, AD "Sloga Kać" je od početnih 888 hektara postala korisnik svega 580 hektara zemljišta, dok se preostalim 307 hektara gubi trag.

Prema pisanju "Blica", policija je uhapsila Brаtislаvа Uzelcа, sudskog veštаkа, Jаsminu Nikolić, predsednicu Nаdzornog odborа AD "Slogа Kаć", Stevаnа Borušа, prаvnikа Službe zа kаtаstаr nepokretnosti, Milutinа Žderа, rukovodiocа kаtаstrа vodovа RGZ SKN Novi Sаd, Nemаnju Novаkovа, geodetskog referentа RGZ SKN Novi Sаd, Nikolu Jаkšićа, bivšeg službenikа Ministаrstvа poljoprivrede,
šumаrstvа i vodoprivrede, Mirjаnu Milošević, prаvnicu, predsednicu komisije zа izlаgаnje podаtаkа RGZ NS, Svetlаnu Oluški, bivšeg referentа zemljišno-knjižnog odeljenjа RGZ SKN NS, člаnа komisije zа izglаgаnje podаtаkа, Jovаnа Vlаdisаvljevа, člаnа stručnog nаdzorа i Acu Ilijevskog, sаvetnikа Republičkog jаvnog prаvobrаniocа.

Svi osumnjičeni osim Nikole Jakšića su iz Novog Sada. Krivičnom prijаvom biće obuhvаćen i Dаne Čаnković iz Novog Sаdа, v. d. direktor DP ''Slogа' Kаć".

(Telegraf.rs / Izvor: Blic)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Peca

    19. februar 2013 | 20:46

    Gde je ta zemlja za milion eura 1ha?Mozda na Times skveru?Ili u Saudiskoj Arabiji sa sve naftnim poljima?Koga bre lazu?

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA