"Telenor" hoće banku u Srbiji

Generalni direktor telekomunikacione kompanije u Srbiji Uve Fredhajm kaže da se razmatra dobijanje licence za osnivanje nove banke, kupovina neke od postojećih banaka u Srbiji ili pružanje usluga kroz partnerstvo

  • 0

Telekomunikaciona kompanija "Telenor" namerava da osnuje ili kupi banku u Srbiji, izjavio je generalni direktor "Telenora Srbije" Uve Fredhajm.

On je kazao da se razmatra dobijanje licence za osnivanje nove banke, kupovina neke od postojećih banaka u Srbiji ili pružanje usluga kroz partnerstvo.

- Sve tri opcije se razmatraju. Konačna odluka još nije doneta - kazao je Fredhajm.

Predstavnici "Telenora", istakao je on, razgovaraju sa Narodnom bankom Srbije o tome kako u centralnoj banci vide te ambicije i da li "Telenor" ispunjava uslove da ima udeo u nekoj banci u Srbiji.

- "Telenor" nije zvanično počeo proceduru za dobijanje licence za osnivanje banke u Srbiji - dodao je Fredhajm.

Generalni direktor "Telenora" u Srbiji kazao je da ne postoji neki određeni rok za realizaciju plana za osnivanje ili kupovinu banke u Srbiji, i precizirao da će banka biti odvojeno pravno lice, sa posebnim sistemom upravljanja.

Na pitanje novinara da li se analizira kupovina hrvatskog mobilnog operatera "Tele2", on je kazao da je to pitanje za centralu "Telenora" u Norveškoj.

(Telegraf.rs / Beta)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Teme

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA