Ješić: Optužbe na moj račun smešne, ko je skrivao zaraženo mleko?

- Sporni potpis na samo jednom rezultatu analize je administrativna greška nastala u laboratoriji koja je vršila ispitivanje mleka. Ja se nisam predstavljao kao inspektor - kaže potpredsednik Vlade Vojvodine

  • 2

Goran Ješić, pokrajinski sekretar za poljoprivredu i potpredsednik Vlade Vojvodine, kaže za Telegraf.rs da su optužbe koje su stigle iz Ministarstva poljoprivrede o tome da se lažno predstavljao neozbiljne, jer se radi o administrativnoj grešci koja se desila u laboratoriji.

- Sporni potpis na samo jednom rezultatu analize je administrativna greška nastala u laboratoriji koja je vršila ispitivanje mleka. Ja se nisam predstavljao kao inspektor, ali mi je sve oko kontrole ispravnosti namirnica struka. Za načinjenu grešku sam dobio i potvrdu iz laboratorije. To ču dobiti i napismeno, tako da ću je proslediti medijima kako ne bi bilo nikakve zabune - kaže Ješić.

On navodi da optužbe koje stignu iz Ministarstva poljoprivrede i ministra Kneževića govore samo o tome čime se bave.

- Oni se bave administrativnim greškama, umesto da priznaju krivicu i utvrde odgovornost za celu ovu aferu - kaže Ješić.

Inače, oglasila se i SP laboratorija, ustanova koja je izvršila ispitivanje uzoraka mleka, nakon kojih je izbila afera oko zaraženog mleka, saopštivši da neće izdavati rezultate izvršenih analiza u javnosti, jer su "oni vlasništvo klijenata koji analize naručuju, i isključivo naručilac može saopštiti rezultate".

- Uz dozvolu naručilaca analize preostale količine uzoraka korišćenih u analizi, SP laboratorija može da ponudi ponovljenje ispitivanja svim nadležnim institucijama. Takođe, na raspolaganju smo da sa svim laboratorijama koje su učestvovale u analizi mleka u ovom periodu razmenimo informacije o metodologiji rada - kaže se u saopštenju.

Ova laboratorija, kako je saopšteno, na godišnjem nivou vrši ispitivanje oko 40.000 uzoraka hrane za ljudsku i životinjsku ishranu, po zahtevu Ministarstva poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede, Ministarstva zdravlja, Uprave za veterinu i velikog broja međunarodnih i domaćih proizvođača.

(I. M.)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • ogorčena majka

    21. februar 2013 | 00:08

    a dok Vi prebacujete loptice ko je kriv,deca nam se truju...Pa kako Vas nije sramota više,ne zanima me ko je kriv,hoću da znam realne analize jer vam ne dam da mi trujete 10-mesečno dete...Stidite se!!!!

  • najprovokator

    20. februar 2013 | 20:21

    a šta ćemo da kajmakom Ješiću? pusti mleko sada

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA