Snažna eksplozija potresla Damask, preko 83 mrtvih!

Aktivisti tvrde da je većina poginulih u eksplozijama civili uključujući i veliki broj dece iz obližnje škole, a da su 17 žrtava bili pripadnici snaga bezbednosti

  • 0

U seriji bombaških napada u Damasku ubijeno je najmanje 83 ljudi, uključujući 61 žrtvu napada izvedenog u blizini sedišta vladajuće partije Baas, a u sukobima širom Sirije stradalo je još 38 osoba, saopštili su danas opozicioni aktivisti.

Aktivisti tvrde da su većina poginulih u jučerašnjoj eksploziji automobila-bombe u blizini sedišta Baasa bili civili, uključujući veliki broj dece iz obližnje škole, a da su 17 žrtava bili pripadnici snaga bezbednosti, javila je agencija Frans pres.

Još 22 ljudi je ubijeno u tri koordinisana napada na sedište snaga bezbednosti u kvartu Berzeh, u severnom delu Damaska, a 19 žrtava su pripadnici snaga bezbednosti, tvrde aktivisti grupe Sirijska opservatorija za ljudska prava.

Istovremeno, aktivisti navode da je u sukobima opozicije i režima širom Sirije juče ubijeno 38 ljudi, i to u regionu Dare, sedištu antirežimske pobune na jugu zemlje.

Ova grupa, sa sedištem u Londonu, od početka krize u Siriji pre skoro dve godine, svakodnevno daje izveštaje o sukobima i žrtvama, koji ne mogu nezavisno da se provere jer je novinarima zabranjen pristup.

Zgrade vlade i snaga bezbednosti sve su češće meta napada u Damasku poslednjih meseci, a za mnoge od njih odgovornost je preuzeo ekstremistički al-Nusra front, koji SAD smatraju terorističkom grupom.

Jučerašnje napade u Damasku osudili su kako sirijski režim, tako i opozicija, ali i SAD, Rusija i UN.

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA