Uroš Mišić umakao svim policijskim zasedama!

Beogradska policija postavila je zasede na nekoliko lokacija u Beogradu kako bi uspela da uđe u trag navijaču Crvene zvezde Urošu Mišiću (24), koji je u bekstvu od pretprošle noći

  • 18

Beogradska policija postavila je zasede na nekoliko lokacija u Beogradu kako bi uspela da uđe u trag navijaču Crvene zvezde Urošu Mišiću (24), koji je u bekstvu od pretprošle noći. Za Mišićem je organizovana potraga zbog sumnje da je učestvovao u tuči u klubu "Plastik", u kojoj su napadnuta dvojica američkih marinaca.

Osim za Mišićem, policija traga i za dvojicom mladića koji su s njim bili u "Plastiku", a čiji identiteti još nisu zvanično saopšteni.

- Policija ima određena saznanja ko su Mišićevi saučesnici u tuči - kaže izvor "Blica" iz MUP Srbije, i navodi da je policija juče obavila razgovor sa dvojicom oštećenih marinaca, inače pripadnika obezbeđenja ambasade SAD.

- Iz razgovora s njima očekujemo više detalja o tuči i identitetu napadača. Jedan od marinaca koji nije bio povređen i s kojim smo razgovarali rekao je tada da ne može da opiše osobe koje su ih napale jer im u mraku nije zapamtio lica. Pokazaćemo im slike Mišića i njegovih prijatelja koje imamo u kaznenoj evidenciji kako bi na osnovu njih mogli da izvrše prepoznavanje - kaže naš izvor.

Iako je u zvaničnom zapisniku policije sa uviđaja navedeno da su u napadu učestvovala trojica nepoznatih mladića, policija ima saznanja da je jedan od njih Mišić. To su potvrdili svedoci tuče, a trenutno se pregledaju i video-snimci iz "Plastika", koji bi mogli da pomognu u dokazivanju dela.

- Potraga za Mišićem odmah je pokrenuta i tražen je na nekoliko adresa u Beogradu, ali ni na jednoj zasad nije pronađen - kaže naš izvor.

Ocu Uroša Mišića juče je uručen poziv da se njegov sin hitno javi u policiju kako bi bio saslušan o nedavnoj tuči u beogradskom klubu "Plastik", rečeno je u MUP.

Uroš Mišić je 2007. godine na fudbalskoj utakmici Crvena zvezda - Hajduk iz Kule bakljom napao žandarma Nebojšu Trajkovića i naneo mu teške povrede, od kojih i danas ima ozbiljne posledice.

I posle napada na Trajkovića, Mišić je bio u bekstvu, a uhapšen je četiri dana kasnije. Njegovo suđenje izazvalo je veliku podeljenost u javnosti, dok su se jedni pozivali na jeziv snimak napada, tražili strogu kaznu, drugi su za Mišića "tražili pravdu" lepeći parole po celom gradu, pogotovo posle prve presude kojom je osuđen na deset godina.

Drugom presudom Mišić je dobio samo pet i po godine, a zakonom o amnestiji kazna mu je skraćena za šest meseci, pa je u decembru izašao iz zatvora.

Novi incident u kojem je akter Mišić za "Blic" je prokomentarisao žandarm Nebojša Trajković rečima da je u decembru rekao da će se izlazak huligana iz zatvora državi obiti o glavu.

- Sada treba pitati državu i vlast koja mu je dala pomilovanje, treba pitati sudiju Apelacionog suda Veroljuba Cvetkovića zašto je ponizio Vrhovni sud i zašto je preinačio kaznu Mišiću. Njegov advokat Borivoje Borović hteo je da me proglasi ludim, a na sve to država i moj MUP su ćutali. Zašto? Zato što to odgovara moćnicima koji su u Upravnom odboru Zvezde, kojima žrtve nisu bitne - rekao je Trajković.

(Telegraf.rs / Blic.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Hmmm

    24. februar 2013 | 10:25

    Svaka druga fraza "navijač Crvene Zvezde",kao da je to najbitnije. On je pre svega Uroš Mišić,bivši robijaš koji je sada napravio krivično delo koje nema veze sa Crvenom Zvezdom i tako ga treba tretirati. A ne da se počinje sa " Navijač Crvene Zvezde..." jer to što je uradio nema veze sa tim što je on navijač i još manje sa Crvenom Zvezdom.

  • krempita

    24. februar 2013 | 10:48

    Pre dve godine, iz čista mira i to pred ženom me je napala mala grupa huligana. Zadali su mi tri udarca nožem, od toga dva u predelu lica. Da li znate koji mediji su pisali o tome? NIJEDNI Kome je policija pravila zasede? NIKOME Koga su osudili za napad? NIKOGA, i niko se nije ni potrudio da ih pronađe i kazni.

  • Jarac

    24. februar 2013 | 10:14

    Nemojte nas smarati sa tim Misicom...

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA