KNEŽEVIĆ: I evrofanatizam "kriv" za mleko

Ministar poljoprivrede tvrdi da je Srbija zbog "zaljubljenosti" u evropske zakone usvojila i propis o granici za toksine u mleku, iako nije bila spremna da to isprati

  • 1

Srbija je u euforiji evrofanatizma usvojila niz zakona, pa i propis o granici za toksine u mleku, iako nije spremna da to isprati, kaže ministar poljoprivrede Goran Knežević.

- U redu je zaljubljenost u evropske zakone, ali je poenta da oni budu primenjivi. Mi smo postavili ovu granicu od 0,05 za aflatoksine, iako pre toga nismo sredili unutrašnju organizaciju, napravili laboratorije i sistem za kontrolu, koji bi to mogli da isprate - rekao je ministar poljoprivrede u "Kažiprstu" na B92.

Knežević je još jednom ponovio da je mleko koje se nalazi na policama prodavnica u Srbiji potpuno ispravno i bezbedno za upotrebu, dodavši da je "država na vreme reagovala".

Čim smo videli problem u okruženju, uzeli smo 300 uzoraka. Kada su se pojavili uzorci koji daju različite rezultate, kada je bilo jasno da postoji eventualna mogućnost da nešto bude kontaminirano, odmah smo povukli i uzorke poslali u Holandiju - rekao je Knežević.

Na konstataciju da država tada nije obavestila građane o tome šta se dešava, rekao je da država "obaveštava, ali ne diže paniku".

Takođe, Knežević je rekao da jedva čeka da ode u policiju i kaže sve što zna, a dodao je i da jedva čeka i da to isto učini i Goran Ješić.

- Neka i on isto kaže i nek ponovi izjavu da mu je neko nudio novac da ćuti, što je ozbiljno krivično delo. Nakon te izjave, posle 20 minuta rekao je da je to izjavio u afektu. A onda vi uzimate da je on u pravu, posle takvog ponašanja - rekao je Knežević.

(Telegraf.rs / Izvor: B92)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Ralexic

    25. februar 2013 | 19:30

    SRPSKI RECENO KRATKO I JASNO:SVI SU KRIVI OSIM MINISTRA POLJOPRIVREDE.DA JE CASTAN COVEK ON BI IZ MORALNIH RAZLOGA PODNEO OSTAVKU.ALI MORAL KOD NASIH MINISTARA JE NEPOZNATA REC.SAMO SLEDI VISOKOMORALNE LIKOVE TIPA MRKONJIC,ILIC,DINKIC I DR.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA