Suđenje Miši Banani počinje 6. marta

Tužilaštvo za organizovani kriminal tereti Rodoljuba Radulovića da je po nalozima Darka Šarića (43) i pokojnog Dragana Dudića Frica (50) prekookeanskim brodovima švercovao kokain iz Argentine za Španiju

  • 1

Pripremno ročište u procesu protiv Rodoljuba Radulovića (65) zbog optužbi za šverc 1.825 kilograma kokaina iz Argentine u Španiju u aprilu 2009. godine zakazano je za 6. mart pred Posebnim odeljenjem Višeg suda u Beogradu.

Posle pripremnog ročišta, koje će biti održavano bez prisustva javnosti, sud će zakazati suđenje, a Raduloviću će se suditi u odsustvu, pošto je u bekstvu i za njim je raspisana Interpolova poternica.

Tužilaštvo za organizovani kriminal tereti Radulovića da je po nalozima Darka Šarića (43) i pokojnog Dragana Dudića Frica (50) prekookeanskim brodovima švercovao kokain iz Argentine za Španiju.

Optužnica se odnosi na prevoz iz Argentine u Španiju 1.825 kilograma kokaina i to u brodovima "Verti" i "Golden", a šverc je bio prikriven transportom soje preko Radulovićevog preduzeća "Man mare".

Kada je kokain 21. aprila 2009. utovaren na brod, Radulović je, prema optužnici, telefonom razgovarao sa organizatorima Dudićem i Željkom Vujanovićem, a često i sa izvesnim Rođom, koga je obavestio i da je posle deset ponuda našao odgovarajuće brodove.

U presretnutom razgovoru između Šarića i Vujanovića 25. marta 2009. Šarić je sagovornika obavestio da su vratili deo novca za brodove, čime se, kako tužilaštvo navodi, potvrđuje da je Radulović samo formalni vlasnik plovila.

Posadu brodova su činile nepoznate osobe iz Crne Gore koje su odredili Radulović i Dudić.

Kokain je utovaren kod La Plate, a soja u luci San Lorenco u Argentini. Drogu su preuzimali mali ribarski brodovi kod Gibraltara.

Protiv Šarićevih grupa dosad je podignuto ukupno 12 optužnica, kojima je optuženo 58 ljudi. Radulović se, međutim, u javnosti odnedavno pominje kao Šarićev šef, odnosno ravnopravni saradnik.

(D. Z. / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA