NEMAČKA: Angela Merkel dobija novi, sigurni telefon - Blekberi Z10!

Savezna Vlada treba ukupno da dobije oko 10.000 mobilnih telefona visokosigurnosne tehnologije, preko kojih će se moći koristiti i Fejsbuk i Tviter, što do sada, iz sigurnosnih razloga, nije bilo moguće

  • 2

Nemački kancelar Angela Merkel i drugi članovi vlade i saveznih institucija koji su upoznati sa državnim tajnama dobiće od polovine ove godine nove, sigurne mobilne telefone, saznaje nemački privredni nedeljnik "Virtšaftsvohe". U pitanju je novi Blekberi Z10.

Savezna Vlada treba ukupno da dobije oko 10.000 mobilnih telefona, visokosigurnosne tehnologije, preko kojih će se moći koristiti i Fejsbuk i Tviter, što do sada, iz sigurnosnih razloga, nije bilo moguće.

Telekom - ćerka "T-Sistem" i firma za sigurnost "Secusmart" dobili su ovlašćenje za gradnju novog, komunikacionog sistema, a "Secusmartu" je prvi put uspelo da razvije visokosigurnosni aparat za govorno telefoniranje i korišćenje podataka, prenose nemački mediji danas.

Štampa podseća da su do sada za sigurno telefoniranje bila potrebna dva aparata - za telefoniranje i za sigurne mejlove.

To rešenje iz "Secusmarta" je jedinstveno na svetu, i biće primenjeno i u drugim zemljama, navode mediji.

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Ralexic

    4. mart 2013 | 12:19

    Nasa Vlada ce odmag da naruci 15000 telefona,sta su Nemci bolji.I nasi politicari vole fesbuk i tvitet pogotovo kad je mufte.

  • Srbin

    4. mart 2013 | 12:14

    Sta li se to toliko krije od naroda da mi je da znam.....

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA