PRVI U REGIONU: Srbi najaktivniji na Fejsbuku i Tviteru!

Sudeći prema istraživanjima, Srbija se može pohvaliti time da je lider u jugoistočnoj Evropi u aktivnostima na društvenim mrežama Fejsbuku i Tviteru

  • 5

Dragan Varagić, predavač na IT Akademiji i bloger, tvrdi da se Srbija, iako je kasno pristupila internetu, nametnula kao povoljno tlo za "gajenje" digitalnog društva.

- Razlog za to je sled događaja kod nas, gde su mediji, kao posledicu tih događaja, intenzivno počeli da prate Tviter, naročito posle izjave Van Rompeja preko Tvitera da je Srbija dobila kandidaturu za članstvo, te posle tog događaja praktično svi mediji prate šta se dešava na Tviteru - kaže Dragan Varagić.

Danas je dva i po miliona građana Srbije na Fejsbuku, a više od 200.000 na Tviteru. Većina je tu zbog igara, dopisivanja i razonode, ali tu su i oni sa namerom da utiču na digitalno javno mnjenje. Izuzetno brzo i neretko površno primanje informacija čini da takav uticaj kod nekih korisnika jača velikom brzinom.

- Svi ljudi koji koriste društvene mreže funkcionišu po principu pozitivne sujete, da ne kažem dojenja sujete. Ukoliko to na dobar način radite, a da ne izgleda da im se uvlačite, to onda donosi rezultate na društvenim mrežama - dodaje Varagić.

Znamo da su najbrže, ali po svemu sudeći, društvene mreže polako postaju i jedan od najrelevantnijih izvora informisanja. Ako želite da na njima budete primećeni, ipak se vodite rečima profesora Varagića - ono što ne biste izjavili u vestima nemojte ni na internetu.

(Telegraf.rs / Izvor: B92)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Mabula

    9. mart 2013 | 19:37

    Pa kad ne rade ništa

  • Nicolac

    9. mart 2013 | 20:43

    S obzirom da uopsteno gledano nemamo nikakav stvarni zivot, nije ni cudo sto smo plodno tlo da budemo prvi u izmisljenom svetu.

  • dule

    9. mart 2013 | 22:15

    Tacno da malo vise rade nebi imali toliko vremena da vise na twiteru ja naprimer nisam ni prijavljen.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA