STANKOVIĆ: Vojska nije maltretirala čobane

- Rečeno mi je i da su zatečena lica objasnila da to nisu učinila s namerom. S obzirom na to da je počinjen prekršaj, policija je sačinila zapisnik, a sudski organi su izrekli prekršajne kazne. Takođe, stoka je vraćena vlasnicima - kaže predsednik Koordinacionog tela Vlade Srbije za opštine Preševo, Bujanovac i Medveđa

  • 2

Predsednik Koordinacionog tela Vlade Srbije za opštine Preševo, Bujanovac i Medveđa Zoran Stanković negira tvrdnje da je Vojska Srbije maltretirala dva albanska čobanina kod sela Končulj, u opštini Bujanovac.

Lider Pokreta za demokratski progres Jonuz Musliu optužio je 19. marta pripadnike Vojske Srbije da su "pre pet dana maltretirali čobane dok su čuvali stoku" i najavio protest zbog toga.

Stanković navodi da je Koordinaciono 13. marta, prilikom posete poplavljenim područjima, o spornoj situaciji obavestio predsednik opštine Bujanovac Nagip Arifi. On je tim povodom zvao nadležne u Vojnoj bazi kod sela Končulj, gde su mu rekli da su "te osobe pokušale da pređu administrativnu liniju sa Kosovom na mestu koje za to nije predviđeno i da ih je tom prilikom zaustavila patrola vojske koja je pozvala policiju i pravosudne organe".

- Rečeno mi je i da su zatečena lica objasnila da to nisu učinila s namerom. S obzirom na to da je počinjen prekršaj, policija je sačinila zapisnik, a sudski organi su izrekli prekršajne kazne. Takođe, stoka je vraćena vlasnicima - izjavio je Stanković.

Prema njegovim rečima, o pojedinostima je odmah po dobijanju informacija obavestio Arifija, kao i predsednika Mesne zajednice Končulj.

- Svakako da nije reč o maltretiranju građana, već o odgovornom ponašanju pripadnika Vojske Srbije, čiji je zadatak da štite administrativnu liniju od nelegalnih prelazaka - naveo je Stanković.

Prema njegovim rečima, nema mesta manipulacijama i tezi o maltretiranju meštana Končulja.

- Nema potrebe za ovom vrstom nametanja i pravljenja problema gde ih nema. Stvari su jasne, moraju se poštovati zakoni i oni važe za sve jednako. Moj savet je da meštani ovog sela ne podležu političkim manipulacijama zarad nečijih ciljeva koji im neće doneti bolji život - rekao je on.

Stanković je najavio da će stanovnike Končulja obići prilikom prve sledeće posete i sa njima pričati o unapređenju životnih uslova.

(M. S. / Beta)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • drNefer

    20. mart 2013 | 19:39

    Zemljo otvori se.Srbijo na šta si spala da vojska maltretira čobane.

  • русија

    21. mart 2013 | 16:43

    не овце су малтретирале војску а војска чобане или обратно...

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA