DANI KOMEDIJE U JAGODINI: Lakše je čoveka naterati da plače, nego da se smeje (FOTO)

- Lakše je čoveka naterati da plače nego da se smeje, lakše je napisati dramu, tragediju i naravno zato je nesrazmerno mnogo više drama i tragedija nego komedija - rekao je ministar kulture u Vladi Srbije

  • 1

Ministar kulture i informisanja Bratislav Petković otvorio je večeras u Jagodini tradicionalni 42. festival najboljih komediografskih ostvarenja Srbije "Dane komedije", koji će trajati do 27. marta.

Otvaranju su prisustovali funkcioneri grada Jagodine, s predsednikom Skupštine grada Draganom Markovićem Palmom na čelu, predstavnici javnog, kulturnog, privrednog i političkog života Jagodine.

- Dani komedije su najbolji festival u Srbiji i najozbiljniji. Napisati komediju je mnogo ozbiljan posao - ocenio je Petković, pozdravljajući gledaoce i goste festivala.

On je istakao i da je mnogo teže igrati komediju i dodao da glumac u komediji mora da bude majstor.

Ministar Petković je autor i reditelj komedije "Kaskader", koja je igrana 1993. godine na "Danima komedije" u kojoj je igrao glumac Goran Sultanović, koji je za ulogu Mileta Šajna dobio nagradu "Ćuran".

Posle večerašnjeg svečanog otvaranja, "Jugoslovensko dramsko pozorište" iz Beograda izvelo je predstavu "Sumnjivo lice" Branislava Nušića u režiji Jagoša Markovića, u kojoj glavne uloge igraju Jelisaveta Seka Sabljić i Nebojša Glogovac.

Selektor ovogodišnjih "Dana komedije" je reditelj Jug Radivojević.

Predstave ocenjuje žiri u sastavu: Egon Savin (predsednik), glumci Ljiljana Blagojević i Slobodan Tešić.

(D. Z. / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA