ĐACI UZ ORLOVE: Nastava u Novom Sadu skraćena zbog utakmice

Već danima deca pitaju svoje nastavnike da li će moći da gledaju utakmicu, te da ne bi bežali s časova, novosadske škole odlučile da im izađu u susret

  • 3

Nastava u novosadskim osnovnim školama u popodnevnoj smeni trajaće do 17.50 sati kako bi osnovci mogli da stignu da gledaju TV prenos fudbalske utakmice Hrvatska-Srbija, izjavio je predsednik Aktiva direktora osnovnih škola u Novom Sadu Svetozar Kozarov.

On je rekao da je odluka doneta na inicijativu učenika, da nije obavezujuća, odnosno doneta je u vidu preporuke i da će škole same odlučiti o načinu skraćenja nastave, odnosno da li će biti skraćeni časovi ili će đake pustiti sa poslednjeg časa.

- Već danima deca pitaju svoje nastavnike da li će moći da gledaju utakmicu. Na osnovu toga doneli smo odluku da im izađemo u susret kako bismo predupredili eventualno bežanje sa časova i probleme koje bi učenici mogli i sebi i nama zbog toga prirediti - rekao je Kozarov.

Nastava u novosadskim osnovnim škola u popodnevnoj smeni traje do 19 sati a utakmica u Zagrebu počinje u 18 sati.

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Hrvoje

    22. mart 2013 | 13:26

    A zašto da plaču djeca? Bolje da su ih ostavili u školi.

  • GoraN

    22. mart 2013 | 14:25

    Hrvoje, nastava je skracena u Novom Sadu a ne u Srbiji. Sto se tice plakanja, verovatno vas tamo najvise i ima.

  • vukašin

    22. mart 2013 | 16:58

    E da je to bilo u moje vreme nego smo bežali sa časova. Danas su ipak prosvetni radnici bliži deci i dešavanjima u društvu. Jebiga u moje vreme Tito baš i nije voleo fudbal pa nikom nije padalo na pamet tako nešto.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA