NIŠKI FANTOM: Dečak (14) ukrao četiri automobila

Niška policija ušla je u trag maloletnom I. F. (14), koji je ukrao četiri automobila i danima se neprimećen vozio po Nišu i okolini

  • 5

Nakon petomesečne potrage niška policija ušla je u trag serijskom kradljivcu automobila, ali će lopov najverovatnije proći sa minimalnom kaznom jer ima samo četrnaest godina.

Policija nije mogla da poveruje da je I. F. (14) ukrao četiri automobila i danima se neprimećen vozio po Nišu i okolini. Tri auta su pronađena i vraćena vlasnicima, ali policija i dalje traga za jednim kombi vozilom, koji je dečak upalio "na gurku“, iskoristivši to što je bio parkiran na nizbrdici.

Kako Telegraf saznaje u policiji , I. F. je dete bez roditeljskog staranja iz Vranja o kojem brine tamošnji Centar za socijalni rad. Međutim, dečak je odlučio da umakne svojim staraocima, pa se obreo u Nišu, gde je upadao u kuće i krao, i na taj način dolazio i do ključeva vozila koja je "pozajmljivao".

- Prema našim saznanjima, prvu krađu izvršio je novembra prošle godine, kada se ušunjao u jednu kuću u Užičkoj ulici, gde je preturao po torbi vlasnika i pronašao ključeve njegovog automobila "reno kilo". Upalio je auto koji je bio parkiran ispred kuće i vozio ga sedamnaest dana da bi ga, kad mu je nestalo gorivo, ostavio u selu Knežica u opštini Doljevac. Krajem januara obio je jednu kuću u naselju Branko Bjegović, odakle je ukrao ključeve za vozilo "dačia sandera", koje je vozio četiri-pet dana, a zatim ga ostavio na drugom kraju grada, u Ulici Ivana Milutinovića - kažu u policiji.

Ubrzo nakon ove krađe, u Malojastrebačkoj ulici, mladić je primetio kombi "ford tranzit", obio bravu na vozilu,  a onda šrafcigerom pokušao da uspostavi kontakt i pokrene ga.

- Kada to nije uspeo da uradi, iskoristio je okolnost što je auto bio parkiran na nizbrdici, podigao je ručnu kočnicu i kada je auto krenuo, upalio ga je. To vozilo nismo uspeli da pronađemo, jer ni on ne zna gde ga je ostavio. Poslednju krađu izvršio je u Ulici 12. februar, iskoristivši nepažnju jedne Nišlijke, koja je izašla iz svoje "zastave 101" da nešto kupi, ostavivši ključeve u bravi. Mališan je to primetio, utrčao u vozilo i odvezao ga - objašnjava naš sagovornik iz policije.

Maloletni kradljivac vraćen je u Vranje, a protiv njega je pokrenut krivični postupak za neovlašćeno korišćenje tuđeg vozila. Četrnaestogodišnjak će odgovarati i za tešku krađu jer je u Ulici Ivana Gorana Kovačića u Nišu obio jednu kuću i ukrao računar i motor.

(D. K.)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA