MUSLIJU: Mogući sukobi u Preševskoj dolini!

Predsednik Pokreta za demokratski progres kritikovao je kosovsko rukovodstvo zbog nezainteresovanosti da kroz dijalog sa Beogradom pokuša da reši i problem statusa Albanaca u Preševskoj dolini

  • 13

Predsednik Pokreta za demokratski progres Jonuz Musliju rekao je da su u Preševskoj dolini mogući i oružani sukobi ako se ponove "proterivanja i ubistva" Albanaca.

Musliju je u intervjuu za prištinsku "Tribunu" kritikovao kosovsko rukovodstvo zbog nezainteresovanosti da kroz dijalog s Beogradom pokuša da reši i problem statusa Albanaca u Preševeskoj dolini.

- Najdiskriminisaniji Albanci u Evropi su oni u Preševeskoj dolini. Ovo je najbolje potvrđeno kada nam je 20. januara uklonjen spomenik (OVPMB u centru Preševa). Tu je Srbija pokazala zube (i nameru) da preko sile rešava probleme s Albancima - naveo je Musliju.

On je dodao da obraćanje Albanaca za pomoć Prištini i Tirani nije naišlo na razumevanje.

- Mi smo više puta tražili da budemo deo dijaloga (Beograda i Prištine). Kada se govori o Kosovu i severu, zašto da se ne govori i o Preševskoj dolini -  rekao je lider Pokreta za demokratski progres, koji je i bivši predsednik Skupštine opštine Bujanovac.

Dodao je da je od Tačija stalno tražio pomoć, ali da ništa nije urađeno.

- Ovde krivica leži i na Albaniji, zato što nije bila dovoljno angažovana u tom pravcu - rekao je on.

Na pitanje da li isključuje mogućnost samoorganizovanja građana, pa čak i ponavljanje sukoba u Preševskoj dolini, Musliju je odgovorio da "ne preostaje drugi put ako se ponovo počne s ubistvima i proterivanjima".

(Telegraf.rs / Beta)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Vlada

    2. april 2013 | 17:08

    Sto se tice spomenika ova siptarcina moze za njega da veze goveda ...teroristi mars iz SRBIJE...

  • Lutalica

    2. april 2013 | 17:52

    Ma nek si nam rekao!Jedva čekam da zinete i na Bg pa da se probude svi Srbi i da vas opletemo

  • Bojan

    2. april 2013 | 17:17

    Nemoguće!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA