Pentagon prodao 60 borbenih aviona Južnoj Koreji usred krize na Poluostrvu!

Do najave o prodaji aviona došlo je baš u trenutku najveće krize između dve Koreje u proteklih nekoliko decenija, ali u Vašingtonu kažu da su dogovori o prodaji napravljeni ranije

  • 5

Američko Ministarstvo odbrane saopštilo je da je odobrilo prodaju 60 borbenih aviona Južnoj Koreji, a kao mogući modeli pominju se Lokhidov stelt F-35 ili Boingov F-15.

Pentagon je obavestio Kongres o mogućoj prodaji letelica, kao i radarskih sistema i elektronske opreme.

Do najave o prodaji aviona došlo je baš u trenutku najveće krize između Severne i Južne Koreje u proteklih nekoliko decenija, ali u Vašingtonu kažu da su dogovori o prodaji napravljeni ranije.

Zvanični Seul će u narednih nekoliko meseci saopštiti za koji se tip aviona odlučio, a već se zna da će kupiti ukupno 60 letelica.

Procenjuje se da bi ceo posao mogao da dostigne sumu od oko desetak milijardi dolara.

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Sand

    4. april 2013 | 10:09

    Zna se ko zarađuje na ratu,to je jedina uspešna privredna grana Amerike

  • lakki

    4. april 2013 | 10:37

    E stvarno su prijatelji... Mislim Ameri Juznokoreancima. Prodali im nego sta, kao pravi prijatelji. Mada licno mislim da su Amerikancima bolji prijatelji Severna Koreja. Obezbedjuju im profit, prisustvo tom delu sveta, a vidim na komentarima da mnogi podrzavaju Americko prisustvo ne samo tu vec i ostalim delovima sveta i njihova bombardovanja.....kao sila je to, mora se slusati.... A licno sve ovo je sr...e, ove budale mislim na sve aktere ove krize ce oterati svet u PM........

  • risto

    4. april 2013 | 10:33

    Znate ljudi kako kazu jaci ker prca

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA