AFERA AGROBANKA: Antoniću produžen pritvor za još 30 dana

Apelacioni sud potvrdio je odluku Specijalnog suda kojom je bivšem predsedniku IO "Agrobanke" Dušanu Antoniću produžen pritvor za još 30 dana. Pritvor je produžen i još sedmorici njegovih saradnika

  • 0

Apelacioni sud potvrdio je odluku Specijalnog suda kojom je bivšem predsedniku IO "Agrobanke" Dušanu Antoniću produžen pritvor za još 30 dana.

Osim njemu, pritvor je pravosnažno produžen i njegovim saradnicima Slavoljubu Korićancu, Bojanu Zariću, Branimiru Uzelcu, Milošu Uzelcu, Saudu Hasoviću, Milanu Antoniću i Dragomiru Jovanoviću.

Njima je pritvor produžen zbog sumnje da su izvršili krivično delo za koje je propisana kazna zatvora veće od deset godina, a način izvršenja ili težina posledice krivičnog dela mogu dovesti do uznemirenja javnosti ili ugroziti nesmetano i pravično vođenje krivičnog postupka.

Prema oceni Apelacionog suda, prvostepeni sud je pravilno cenio da i dalje stoje zakonski razlozi za produženje pritvora.

Tužilaštvo za organizovani kriminal podiglo je 1. februara optužnicu protiv Antonića i još 20 okrivljenih u slučaju "Agrobanka", dok je istraga protiv vlasnika "Habitfarma" Radoslava Sekulića trenutno prekinuta, jer su se veštaci izjasnili da zbog trenutno lošeg zdravstvenog stanja privremeno ne može da učestvuje u krivičnom postupku.

Postupak je počeo 8. avgusta 2012. godine hapšenjem Dušana Antonića, a kasnije su usledila nova proširenja istrage.

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA