Severna Koreja planira napad na Vašington, LA i Havaje

U propagandnom snimku Pjongjanga ističe se da Severna Koreja planira nuklearni napad na SAD, u kojem će lansirati četiri bombe, prenose američki mediji

  • 16

Severna Koreja objavila je propagandni video s planom nuklearnog napada na SAD, prema kojem će na Ameriku lansirati četiri nuklearne bombe, objavio je na svom sajtu američki list "Ju-Es-Ej tudej" (USA Today).

Mete koje Severna Koreja želi da pogodi u SAD su, prema snimku, Vašington, Los Anđeles, Havaji i neodređena lokacija u središnjem delu Amerike, na području savezne države Arkanzas.

Snimak je, kako prenosi američki sajt, u subotu objavljen na internet stranici Uriminzokkiri, koja je u vlasništvu severnokorejske Vlade, i postavljen je na Jutjub.

Napetost na korejskom poluostrvu i dalje je velika. Severna Koreja danas je odbila ponudu svojih južnih suseda za pokretanjem mirovnih pregovora. Iz Pjongjanga je poručeno da se radi o "veštom triku, koji bi trebalo da zamaskira agresivnost Južne Koreje".

Američki izvori tvrde da se očekuje da će Severna Koreja uskoro još jednom testirati svoj raketni potencijal, ali se novi nuklearni testovi ne očekuju.

Severna Koreja preti nuklearnim napadom na SAD, ali Amerikanci su uvereni u to da Severna Koreja ne poseduje projektile kojima bi ih mogla pogoditi, javio je "Ju-Es-Ej tudej", prenosi portal index.hr.

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA