BUDIMO HUMANI: I Aniti je, kao i Tijani, potrebno novo srce!

Anita Balaž (11), kao i Tijana Ognjanović, boluje od restriktivne kardiomiopatije, a operacija košta oko milion dolara. Svi koji žele da pomognu na ovom mestu mogu videti kako

  • 9

POMOGLI SMO TIJANI, POMOZIMO I OVOM DETETU! Aniti Balaž (11), iz Erdevika kod Šida, neophodna je transplantacija srca, a njenim roditeljima više od milion dolara kako bi joj ovu medicinsku intervenciju omogućili.

Nažalost, životi mališana u Srbiji obolelih od teških bolesti sve češće zavise od dobre volje onih koji imaju finansijskih mogućnosti da im pomognu. Isto kao Tijana Ognjanović, za čiji problem šira javnost nije čula dok glumac Sergej Trifunović nije o tome govorio u rijalitiju "Veliki Brat", i Anita boluje od restriktivne kardiomiopatije.

Kako za Telegraf kaže njen otac Miodrag Bajac, za ovu operaciju potrebno je oko milion dolara.

- Treba da odemo u Tiršovu, da joj urade kateterizaciju i da njena dokumenta pošalju u Hjuston. Kontaktirao sam našeg doktora tamo, Rajka Radovančevića, koji mi je rekao da nema razloga da ona ne bude prihvaćena, ali me upozorio da će to koštati oko milion dolara - kaže Miodrag.

Prema njegovim rečima, njegova petočlana porodica, koja živi od socijalne pomoći i dečjeg dodatka, toliki novac nema.

- Doktor nam je odmah rekao da pokrenemo akciju. Mi živimo od socijalne pomoći i dečjeg dodatka, nešto malo više od 20.000 dinara. Drugih prihoda nemamo, a uz to smo i podstanari. Aniti je sve lošije, pritisak na plućima stalno raste, ne može da spava bez kiseonika. Pritom, pošto joj "pucaju" vene, potreban nam je aparat za kontrolu gustine krvi, koji košta 120.000 dinara, a trake za njega, koje su joj neophodne, koštaju 25.000. Imamo još dvoje dece, ćerku od osam i sina od dve godine. Neizvodljivo je da nađemo toliki novac bez pomoći.

Jedan od razloga zbog kog deca poput Tijane i Anite moraju da idu čak u Hjuston, što je za njihove porodice finansijski neizdrživo, jeste i to što u Srbiji ne postoji klinika u kojoj bi ovakve operacije mogle da se izvode. Zbog toga je Telegraf pokrenuo akciju izgradnje ovakve klinike iz privatnih sredstava najuspešnijih srpskih biznismena.

Oni koji žele da pomognu Aniti, dok se ova klinika jednog lepog dana ne izgradi, to mogu uraditi uplatom novca na sledeće račune:

Primalac: Anita Balaž, mesto Erdevik

Dinarski račun: 205-9011005017941-36, Komercijalna banka

Devizni račun: SWIFT: KOBBRSBG IBAN:RS35205903101933371543

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Alex

    17. april 2013 | 19:02

    Bilo bi fino da se i za nju pokrene akcija da se napravi br za poruke. Tako je svako u mogucnsti da pomogne a nas milion po evro da damo stigli smo do cilja!!!

  • crnogorac

    17. april 2013 | 18:11

    treba pomoci ..pa nek se vidic sa otvori ... i ostale folk dive sto jih toliko uzdizite i hvalite a centa ne bi pompogle ...a ceca koja je u svoj dzep stavila 5 mil ... nek da bar 100k

  • Nis

    17. april 2013 | 21:39

    Na 30000 su mi prosle nedelje uzeli skoro 4000 din u banci.imao sam 6 uplatnice na po 5 hilj,za tijanu i ostalu decu i ugrozene porodice.kako da izbegnem lopove ?

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA