Bojović i "ekipa" u Srbiji već u aprilu?

Zahtev za izručenje Luke Bojovića, Vladimira Milisavljevića, Vladimira Mijanovića i Siniše Petrića sadrži 1.700 strana o njihovim zločinima

  • 3

Četvorka uhapšenih srpskih begunaca, koja je "pala" u Španiji, biće izručena Srbiji najranije u aprilu, odnosno, početkom maja, saznaje Telegraf.rs!

Ovo nam je potvrdio i državni sekretar Slobodan Homen. On kaže da uhapšena četvorka može biti izručena Srbiji najranije za tri meseca.

Zahtev španskim vlastima za njihovo izručenje sadrži 1.700 strana dokumentacije o zločinima za koje se sumnjiče Luka Bojović, Vladimir Milisavljević - Vlada Budala, Vladimir Mijanović Zuba i Siniša Petrić Zenica. Uhapšena četvorka je na poternicama nekoliko evropskih zemalja, koje ih traže za najteže zločine - ubistva, trgovinu drogom, ljudima i oružjem, i organizovanje prostitucije. Konačnu odluku o tome kojoj će zemlji i kada biti izručeni doneće španski sud, ali se veruje da će to, ipak, biti Srbija.

U Beogradu je, saznaje Telegraf.rs, sve već spremno za njihov "doček". Izvor iz Okružnog zatvora kaže da se već pravi raspored, s obzirom na veliki broj pritvorenika u ovom kazamatu, među kojima je i dosta kriminalaca s kojima su uhapšeni u Španiji, ali i onih koji su iz suprotnih tabora koje su neki od njih proteklih godina pokušavali da likvidiraju!

Pripreme obavlja i srpska policija, ali izvor Telegrafa.rs iz MUP-a Srbije kaže da će detalji o tome na koji će način oni biti prebačeni iz Španije u Srbiju biti dogovoreni u saradnji sa španskom policijom, kada španski sud donese odluku o ekstradiciji. Ovaj izvor naglašava da će mere bezbednosti biti na najvišem nivou, kao kada je iz Holandije izručen Sreten Jocić - Joca Amsterdam.

(D. M.)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • DG_DD

    15. februar 2012 | 14:03

    Bojović i "ekipa" u Srbiji već u aprilu? | Telegraf - Najnovije vesti http://t.co/G8A48tCk via @TelegrafRs

  • Gordon1967

    13. februar 2012 | 20:23

    Bojović i "ekipa" u Srbiji već u aprilu? | Telegraf - Najnovije vesti http://t.co/rDIPCDnc via @TelegrafRs

  • telegrafrs

    13. februar 2012 | 20:09

    Bojović i “ekipa” u Srbiji već u aprilu? http://t.co/gLKaRw6c

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA