LAMANŠ: Britanci izvlače nemački bombarder iz Drugog svetskog rata

Nemački bombarder se nalazi na dubini od oko 30 metara i njegovo izvlačenje u jednom komadu će predstavljati pravi izazov, navedeno je iz Muzeja britanskog ratnog vazduhoplovstva

  • 0

Britanci će pokušati da iz Lamanša izvuku jedini preostali primerak nemačkog bombardera Dornije Do 17 iz Drugog svetskog rata.

Piter Daj, direktor Muzeja britanskog ratnog vazduhoplovstva (RAF), kazao je da će avion biti izložen u Londonu pored britanskog bombardera koji je, takođe, oboren tokom bitke za Britaniju.

Nemački bombarder se nalazi na dubini od oko 30 metara i njegovo izvlačenje u jednom komadu će predstavljati pravi izazov, navedeno je iz muzeja.

Stručnjaci napominju da je letelica, čiju su olupinu pre pet godina pronašli ronioci, prilično dobro očuvana uprkos zubu vremena.

Dornije Do 17 je laki bombarder koji je zbog svoje vitke linije dobio nadimak "Leteća olovka". Za vreme Drugog svetskog rata bio je jedan od tri bombardera koji su činili glavni oslonac taktičkih bombarderskih snaga Luftvafea u prvim godinama rata.

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA