Izrael bombardovao Siriju, ciljao postrojenje za hemijsko oružje?!

Za sada nema zvaničnih potvrda napada, a stalni predstavnik Sirije pri UN Bašar Džafari nema informacije o vazdušnom udaru na sirijsku teritoriju

  • 1

Izrael je izveo vazdušni napad na teritoriju Sirije, verovatno ciljajući jednu zgradu, javili su američki mediji, prenoseći izjave neimenovanih zvaničnika.

TV kanal Si-En-En (CNN) preneo je izjave dva neimenovana američka zvaničnika da je napad iz vazduha izveden najverovatnije u noći između četvrtka i petka.

Rojters prenosi da ti zvaničnici ne smatraju da je ciljano postrojenje za hemijsko oružje, a da izvori kanala Si-Bi-Es njus (CBS News) smatraju da je Izrael ciljao jedno skladište.

Anonimni izraelski zvaničnici potvrdili su vazdušni udar Izraela na Siriju, čija je meta bila isporuka unapređenih raketa, za koje se verovalo da su namenjene libanskoj šiitskoj organizaciji Hezbolah, javio je AP.

Bio je to drugi izraleski udar na Siriju ove godine, podseća Asošiejted pres.

Kako agencija navodi, izveden je u nastojanju da se omete Hezbolah u gomilanju oružja neophodnog za odbranu od izraelskih vazdhupolovnih snaga i napade na jevrejsku državu.

Udar se dogodio u trenutku kada SAD razmatraju kako da odgovore na nagoveštaje da je sirijski režim upotrebio hemijsko oružje u građanskom ratu.

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA