TV VODIČ: Kako promeniti kablovskog operatera?

Ukoliko ste nezadovoljni lošom slikom i uslugom provajdera, a znate da konkurencija ima bolju ponudu, rešenje je jednostavno. Moguće je na istom TV-u gledati kanale dva operatera, a hit je internet TV

  • 15

Loš kvalitet slike i čest nestanak TV signala, kao i bolja ponuda konkurencije, glavni su razlozi za promenu kablovskog operatera. Do nove kablovske put je iznenađujuće kratak i jednostavan.

Sve popularnija Open IPTV ili digitalna televizija preko interneta suštinski nudi kablovski program, a za nju je dovoljno da imate priključak za fiksni telefon.

U kompaniji "Telekom Srbija" kažu za Telegraf.rs da osnovni paket Open IPTV sadrži preko 100 televizijskih kanala, sva četiri kanala Arene sport, ali i novi besplatni Pink paket koji će do kraja godine imati još 100 kanala. Sve to dobićete po ceni od 1.016 dinara mesečno.

Da biste postali korisnik, dovoljno je da podnesete zahtev za Open IPTV pozivom na 19818, lično u nekoj od poslovnica "Telekoma" ili putem on-line zahteva. Nakon što se utvrdi da imate priključak za fiksni telefon, potpisuje se ugovor i besplatno dobija uređaj Set up Box, kao i sva neophodna opremu da bi se koristila ova digitalna televizija.

Opremu mogu da vam dostave i tehničari "Telekoma", ali se ta usluga onda naplaćuje. Od momenta podnošenja zahteva do instaliranja najduže prođe dva do tri dana. Poziv na 19818 je besplatan ukoliko zovete sa fiksnog telefona ili mobilne mreže "Telekoma" (064 i 065).

Na pitanje Telegrafa da li korisnik može da zadrži postojećeg kablovskog operatera, a da pritom uvede i novu kablovsku,  iz "Telekoma" poručuju da je za to neophodno da televizor ima dva ulaza (HDMI i antenski).

- Na jednom televizoru moguće je da istovremeno pratite oba kablovska operatera, ali samo u slučaju da vaš televizor poseduje dva ulaza. Danas je gotovo nemoguće naći televizor koji to nema. U suprotnom, možete da gledate kanale samo jedne kablovske - kažu iz "Telekoma".

Prema proceni "Telekoma", građani se u sve većem broju opredeljuju za Open IPTV jer nudi i bazu filmova, HD uslugu za pojedine kanale i snimanje programa.

- Račun za Open IPTV može se platiti SMS-om ako ste korisnik "Telekom" mreže, ali i putem interneta ako imate Internet DinaCard, Visa MasterCard ili Maestro - dodaju u ovoj kompaniji.

Svi oni koji su nezadovoljni uslugom kablovske televizije, vrlo lako i po kratkoj proceduri mogu da raskinu ugovor, a potom potpišu novi s boljim kablovskim provajderom.

(N. S.)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • hawkeye

    8. maj 2013 | 19:52

    Dirljivo je kako se brinete za nas korisnike i uopšte ne predvodite reklamnu kampanju za Pink i Telekom.

  • dragan

    8. maj 2013 | 17:18

    Sve je to lepo, a sta da radimo mi koji u 21 veku dobijemo od telekoma obavestenje... nepostoje tehnicki uslovi za viksni telefon. U glavnom gradu Beogradu

  • Sanja Nis

    8. maj 2013 | 17:36

    Nije ni IPTV idealna, nema sportskih kanala poput sportklub-a gde su teniski prenosi, a imate 20ak kanala gde zapravo emituju radio.... Tzv video na zahtev je prilicno skup a istovremeno imate toliko piraterije po netu pa je potpuno nepotreban trosak. Takodje nemoguce je izbrisati neku televiziju, a rado bih pink makla za sva vremena.... Jedina velika razlika je u tehnickoj podrsci korisniku, dok su SBB tehnicari i operateri izuzetno drski i bezobrazni, telekom je besprekoran. I signal nikad ne nestaje, za razliku od kablovskog signala.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA