NASTAVAK SUĐENJA BOJOVIĆU: Svedoči Čumetova devojka!

Na osnovu njenog iskaza iz istrage, Bojovićevi advokati predložili su da kao svedoci budu pozvani i folk pevačica Svetlana Ceca Ražnatović, pevač Ivan Gavrilovic kao i fudbaler Nikola Lazetić

  • 0

Na suđenju delu "zemunskog klana" odbeglog Luke Bojovića, kome se sudi u odsustvu pred Specijalnim sudom u Beogradu za više ubistava i pokušaja ubistava, sutra bi trebalo da svedoči surpuga svedoka saradnika Ljubiše Buhe Čumeta, Ivana Tulović.

Ona treba da bude saslušana povodom ubistva Branka Jevtovića Jorge 2004. za čije se ubistvo tereti Bojović sa još nekoliko pripadnika "zemunskog klana", pošto je u vreme ubistva Jevtovića bila njegova nevenčana supruga.

Na osnovu njenog iskaza iz istrage, Bojovićevi advokati predložili su da kao svedoci budu pozvani i folk pevačica Svetlana Ceca Ražnatović, pevač Ivan Gavrilovic kao i fudbaler Nikola Lazetić, a sud bi trebalo da sutra saopšti odluku o tim predlozima.

Uz Bojovića, u ovom procesu optuženi su i Vladimir Milisavljević Budala, Miloš Simović i Sretko Kalinić.

Osim za ubistvo Jeftovića, oni se terete i za pokušaj ubistva Andrije Draškovića i Zorana Nedovića Šoka 2004. godine, kada su poginuli njihovi telohranitelji Dejan Živančević i Milutin Jovičić.

Bojović i Milisavljević su posle višegodišnjeg bekstva uhapšeni prošle godine u februaru u Valensiji i od tada su u ekstradicionom pritvoru u Španiji gde čekaju ekstradiciju Srbiji koja će se međutim dogoditi tek nakon okončanja postupka koji se protiv njih vodi u Madridu.

Na optuženičkog klupi u Beogradu nalaze se samo Kalinić i Simović, a suđenje se iz bezbednosnih razloga održava u specijalnoj sudnici Okružnog zatvora.

Na početku suđenja u oktobru 2011. godine, Kalinić je priznao krivicu za ubistvo Jeftovića i povezao Bojovića sa krivičnim delima koja mu se stavljaju na teret.

Prema optužnici tužilaštva za organizovani kriminal, Luka Bojović je u martu 2003. godine nakon ubistva Dušana Spasojevića preuzeo rukovodenje "zemunskim klanom".

Kako se navodi u optužnici, Bojović je odbeglim "zemuncima" pomagao pri skrivanju, obezbedivao im novac, lažna dokumenta i mesta stanovanja, a oni su zauzvrat izvršavali njegove naloge, medu kojima je i niz ubistava.

Milisavljević je u odsustvu osuđen na 35 godina zatvora zbog ucešća u ubistvu premijera Zorana Ðindića, dok je za krivična dela koja je izvršio kao pripadnik "zemunskog klana" dobio 40 godina zatvora.

Osim ove optužnice, Bojović je pravosnažno osuđen na 15 meseci zatvora zbog nedozvoljenog nošenja oružja i falsifikovanih isprava.

Njegov rođeni brat Nikola, za koga mediji navode da nije imao veze sa kriminalom, ubijen je 29. aprila u centru Beograda.

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA