Kusajru preti potpuno uništenje, pobunjenici traže pomoć za 700 ranjenika!

- Imamo 700 ranjenika u Kusajru, a njih 100 prima kiseonik. Grad je pod opsadom i ne postoji način da se dopremi medicinska pomoć - rekao je opozicioni aktivista u tom gradu Malek Amar

  • 1

Sirijski pobunjenici koji se nalaze u pograničnom gradu Kusajru, koji je pod opsadom vladinih snaga, zatražili su danas vojnu i medicinsku pomoć, navodeći da nisu u stanju da evakuišu na stotine ranjenih građana.

- Imamo 700 ranjenika u Kusajru, a njih 100 prima kiseonik. Grad je pod opsadom i ne postoji način da se dopremi medicinska pomoć - rekao je opozicioni aktivista u tom gradu Malek Amar.

Pobunjenički grad Kusajr se nalazi u blizini granice s Libanom, a napadaju ga vladine snage uz pomoć boraca libanskog Hezbolaha.

Pobunjenici su apel za pomoć uputili preko društvenih mreža. Oni su naveli da je snabdevanje tog sirijskog grada kritično za obe strane u građanskom ratu, a da gradu preti uništenje, preneo je Rojters.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • hercegov grad

    30. maj 2013 | 13:48

    sve sto pomaze zapad oruzjem i na drugi nacin treba do temelja unistiti jer se tu radi o rusenju legalnog sistema koji se nesvidja gospodi sa zapada.Pa mi smo primer takvog pomoganja siptara i domacih izdajnika radi rusenja legalno izabranog sistema.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA