Ukinuta presuda osuđenom za plakate "Srbe na vrbe"

Županijski sud u Splitu prihvatio neuverljivu odbranu Antonija Vujčića, optuženog zbog transparenta koji je 2010. dočekao srpske tenisere

  • 0

Županijski sud u Splitu ukinuo je presudu kojom je Antonije Vujčić (23) osuđen na četiri meseca zatvora zbog transparenta: "Srbe na vrbe, nikad zaboravit’, nikad oprostit’", i predmet vratio na ponovno suđenje.

Vujčić je osuđen za širenje rasizma i on je jedini procesuiran zbog ustaškog transparenta koji je u leto 2010. godine dočekao tenisku Dejvis kup reprezentaciju Srbije na ulasku u Split. Predmet nije vraćen sudiji Dinku Mešinu, koji je Vujčića osudio na prvom suđenju, jer je procenjeno da Mešin neće promeniti svoju odluku. Presuda je ukinuta jer je viši sud procenio da nema dovoljno dokaza da je Vujčić postavio plakat na nadvožnjak u Splitu.

Index.hr piše da je Županijski sud prihvatio neuverljivu odbranu Vujčića u kojoj se tvrdi da je slučajno prolazio kraj garaže u kojoj se plakat izrađivao i da je samo fotografisao, a da sa izradom i postavljanjem nema zapravo nikakve veze.

Autor krilatice "Srbe na vrbe" je Mile Budak, ministar u Nezavisnoj Državi Hrvatskoj i bliski saradnik ustaškog vođe Ante Pavelića.

(Telegraf.rs / izvor: Index.hr)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA