Erdogan: Nisam diktator, demonstranti su ekstremisti!

- Ukoliko oni nekog, ko služi narodu zovu "diktatorom", onda nemam šta da kažem. Moja jedina briga je da služim narodu - rekao je Erdogan obraćajuci se se predstavnicima migranata sa Balkana

  • 18

Turski premijer Redžep Tajip Erdogan odbacio je danas kritike da je autoritaran lider i okarakterisao demonstrante, koji tri dana protestuju u Istanbulu i drugim gradovima, kao ekstremiste.

- Ukoliko oni zovu nekog ko služi narodu "diktatorom", onda nemam šta da kažem. Moja jedina briga je da služim narodu - rekao je Erdogan, obraćajuci se se predstavnicima migranata sa Balkana.

Nešto kasnije, u drugom govoru, Erdogan je rekao da, po prirodi svog karaktera, nije diktator, već sluga svog naroda. On je proteste okarakterisao kao "ideološke", a učesnike nazvao izmanipulisanim od strane opozicije koja nije uspela da pobedi sa glasačkim kutijama.

Erdogan je poručio da njegova vlada neće odustati od seče 600 stabala na Trgu Taksim u Istanbulu, gde bi trebalo da bude izgrađen tržni centar, što je bio formalni povod za proteste. On je rekao da će tu takođe biti izgrađena nova džamija.

Nekoliko stotina demonstranata i dalje je na centralnom gradskom trgu u Istanbulu, ali je situacija trenutno mirna. Gradska čistoća čisti plato na centralnom trgu, a u tome su im se pridružili čak i sami demonstranti.

(Telegraf. rs / Beta)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • ban

    2. jun 2013 | 17:59

    Samo polako da vas Kurdi dohvate!

  • erdogan

    2. jun 2013 | 17:39

    Svaka cast ! Saseci odmah u pocetku pokusaj opozicije i ostatku sveta kojima smeta sto ides napred sa Turskom...najbrze se razvijate,ekonomski ste odmah iza Kine,vracate se u veri,i to naravno da smeta svima.

  • kropirerdogan

    2. jun 2013 | 17:47

    Erdogovan

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA