MRAK U TURSKOJ: Ukidaju kanale na engleskom, agencija Anadolija gubi klijente!

Najtiražniji dnevni list u ovoj zemlji, Zaman, otkazao je pretplatu na državnu novinsku agenciju. Srpski ambasador u Ankari na Tviteru je napisao da kablovski operateri počinju da ukidaju strane kanale

  • 3

Neredi u Turskoj ušli su u peti dan, a režim Redžepa Tajipa Erdogana se trese na svakom pedlju ove zemlje, zbog čega se pribegava ekstremnim nedemokratskim metodama koje sugerišu da je vlast u panici zbog obima iskazanog nezadovoljstva.

Samo dan nakon što je premijer Erdogan izjavio da je Tviter zlo i da je glavni krivac za demonstracije, iz Ankare nam stiže informacija da su kablovski operateri počeli da ukidaju kanale na engleskom jeziku, verovatno u želji da se ograniči slobodan dotok nezavisnih i istinitih informacija.

Istovremeno je Zaman, najtiražniji dnevni list u Turskoj, otkazao pretplatu na državnu novinsku agenciju Anadoliju zbog nezadovoljstva praksom ove kuće.

Po dolasku u Rabat, u Maroku, turski premijer je stranke koje su izgubile na izborima optužio za nasilje koje će, prema njegovom mišljenju, biti kratkog veka.

- Situacija se sada smiruje i kada se vratim sa puta problemi će biti rešeni. Republikanska narodna stranka i ostali disidenti stoje iza ovih događaja - dodao je Erdogan misleći na glavnu tursku opoziciju.

On je odbacio sugestije da su Turci koji ga optužuju da pokušava da nametne islamske reforme u sekularnoj državi počeli "tursko proleće".

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • vukašin

    4. jun 2013 | 12:14

    Netreba ići na odmor tamo.

  • emil

    4. jun 2013 | 13:47

    I mi turci imamo dusu. A ti "edie" ne znam o kakvoj saci hala govoris. Ni ja ne bih voleo da sutra platim 500 eur. kazne zato sto sam poljubio zenu na javnom mestu. Od vlasti mi je dosta i lopovluka a ne jos i idiotluka.

  • Edie

    4. jun 2013 | 12:16

    Neznam kako mozete legitimno izabranu vlast u ovoh zemlji nazvati rezimom..jedva docekase svi svetski mediji da prenesu vijest o zrtvi nemira,ustvari zrtva saobracajne nesrece.Turska ide naprijed,nije bila jaca u zadnjih 150 godina i nece je zaustaviti ova saka hala sto je na ulice izasla.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA