KIMANI FREND: Znam šta sam uradio, ne plašim se onoga sto me čeka

Košarkaš sa Jamajke, osumnjičen da je izazvao saobraćajnu nesreću u kojoj je poginula Nevena Dragutinović, tražio je da bude pušten iz pritvora, ali sudsko veće to nije dozvolilo

  • 4

Košarkaš sa Jamajke Kimani Frend, kome se u Višem sudu u Beogradu sudi zbog sumnje da je u 2. novembra prošle godine izazvao saobraćajnu nesreću u kojoj je poginula Nevena Dragutinović, izjavio je još jednom saučešće porodici tragično nastradale devojke i zamolio sudsko veće Višeg suda u Beogradu da ga pusti iz pritvora.

- Želeo bih još jednom da izrazin najdublje saučešće porodici pokojne Nevene i da naglasim da sam svestan težine dela za koje se teretim. Zbog moje duboke vere u Boga, ne plašim se onoga što me čeka i spreman sam da se suočim sa posledicama. Ja samo iz srca želim da kažem da u Srbiji živim već 10 godina, imam suprugu, porodicu. Ja nemam razlog da odem iz zemlje ili da na bilo koji način opstuiram postupak - rekao je Frend i obećao da će se, ukoliko bude pušten iz pritvora javljati na svaki poziv suda.

- Toliko sam toga izgubio zbog ovog tužnog događaja. Ja jesam stranac u ovoj zemji, ali nemam nameru da pobegnem, da sam hteo, uradio bih to iste one noći - rekao je Frend, ali je sudsko veće odlučilo da on ipak ne treba da bude pušten na slobodu.

Prethodno, svedok Bojan Miletić izjavio je da nije video trenutak kada je košarkaš udario devojku, ali da je primetio da pokušava da joj pomogne.

- On je neprekidno govorio da vreme ističe, želeo je da je vozi u bolnicu. Videlo se da je bio potrešen. Njena sestra i dvojica mladića pokušali su da mu pomognu da je stavi u svoj automobil. Ne znam da li je tada bila živa, ali se secam da je neko rekao da je napipao puls - posvedočio je Miletić.

Taksista iz čijeg je automobila Nevena izašla pre nego što je automobil udario rekao je takođe da nije video kako se nesreća dogodila ali da mu je u glavi ostala slika kako Kimani Frend drži devojku na rukama. Tada je, kako je naveo, otišao, jer nije želeo da se traumira.

Policajac koji je vršio uviđaj Filip Bojović objasnio je da je policija na licu mesta zatekla Kimanija, koji je sarađivao sa njima, kao i da je alkotestiranjem utvrđeno da je u krivi imao 0,98 promila alkohola.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Mr. Jingles

    4. jun 2013 | 18:44

    Hmmmm... Pustiš devojku da izađe na pogrešna vrata i posle pobegneš, jer "ne bi da se traumiraš"?! Ma bitno da si uzeo pare i doviđenja, tipičan primerak vrste "taksista". P.S. Ovom prilikom ne umanjujem Kimanijevo delo, već ukazujem da krivica nije isključivo njegova.

  • Masa

    5. jun 2013 | 18:32

    Velika tragedija svakako. Mada moram primetiti odnos Kimanija naspram dela koji je pocinio, i one voditeljke. Dosta razlike. Taksista da je stao onako kako je propisano, do ovoga ne bi ni doslo. Cesto staju gde god stignu. On jeste bio pijan, 0,98 promila mu je izmereno, medjutim devojka je izasla sa leve strane, a koliko znam to ne bi smelo da se dogodi, cak i na insistiranje putnika. Svakako i taksista snosi krivicu.

  • Masa

    5. jun 2013 | 18:52

    Tragedija svakako. Mada moram primetiti odnos Kimanija naspram dela koje je pocinio, i dela koje je pocinila voditeljka. Ima dosta razlike. Kosarkas jeste bio pijan, 0,98 promila mu je izmereno, medjutim devojka je izasla sa leve strane taksi vozila, a kolimo znam to nije smelo da se dogodi, cak i na insistiranje putnika. To ukazuje da nije samo kosarkaseva krivica.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA