VERAN MATIĆ: Zvaćemo Stanišića na razgovor

Članovi Komisije za istragu ubistava novinara veruju da bi Stanišićevo iskustvo ut službe DB moglo da razjasni metode korišćene u ovi zločinima

  • 0

Predsednik Komisije za istragu ubistava novinara Veran Matić najavio je da će Komisija pozvati na razgovor i bivšeg šefa Državne bezbednosti Srbije Jovicu Stanišića, jer veruje da njegovo iskustvo iz Službe može da razjasni različite metode koje su upotrebljene u ubistvima novinara.

Matić je za dnevni list "Danas" rekao da su na rasvetljavanju ubistva Milana Pantića (47) prvi put, pored policijskih službenika Uprave kriminalističke policije, angažovani i službenici Bezbednosno-informativne agencije. Prema njegovim rečima, dosad su prikupljeni i predati na posebnu analizu svi dokumenti iz istrage Pantićevog ubistva.

- Upravo se preduzimaju aktivnosti u vezi sa veštačenjem materijalnih tragova prikupljenih 2001. godine, po novom, naprednijem naučnom metodu, uključujući i DNK analizu - navodi Matić i dodaje da je Komisija na ovom slučaju sarađivala i s Višim sudom u Jagodini, kao i sa nadležnim tužilaštvom.

U utotak, 11. juna navršava se 12 godina od nerazjašnjenog ubistva Milana Pantića, dopisnika "Večernjih novosti" u Jagodini. Pantić je preminuo od posledica udarca u glavu, a svojevremeno je nekadašnji ministar policije Dragan Jočić izjavio da je istraga pokazala da novinar "nije trebalo da bude ubijen nego samo zastrašen".

Napad se dogodio u hodniku zgrade u kojoj je Pantić stanovao. Pre ubistva objavio je više tekstova o privrednom kriminalu u Pomoravskom okrugu, najviše o korupciji u jagodinskoj pivari i popovačkoj cementari.

Komisija za istragu nerasvetljenih smrti novinara, formirana u januaru, sem slučaja Pantić istražuje dokaze, svedoke i prikuplja dokumente o smrti novinarke nekadašnje "Duge" Dade Vujasinović iz 1994, godine, kao i brutalne likvidacije vlasnika "Dnevnog Telegrafa" i "Evropljanina" Slavka Ćuruvije 1999. godine.

Naknadno je, na predlog porodica žrtava, pridodat i slučaj pogibije radnika RTS u NATO bombardovanju 1999. godine.

(Telegraf.rs / Izvor: Danas)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA