Demonstranti odbijaju da se povuku, Erdogan preti!

Trg Taksim u Istanbulu jutros je poprilično tih pošto su se demonstranti vratili svojim uobičajenim dnevnim obavezama, ali mnogi su rekli da će kasnije opet tu doći. - Erdogan izgleda zabrinuto. Kao lav priteran u ćošak - rekao je student Onur Alpetkin (25)

  • 11

Demonstranti u Turskoj odbili su da prekinu s protestom iako ih je turski premijer Redžep Tajip Erdogan upozorio da će "platiti cenu" zbog demonstracija protiv njegove, deceniju duge, islamske vlade.

 

Za danas je u Ankari zakazan sastanak Erdogana sa ministrima u vladi, a kriza je jedna od glavnih tema razgovora, prenela je agencija AFP.

 

Protesti, koji su započeli pre 10 dana, a u kojima je do sada povređeno oko 5.000 ljudi, dok su tri osobe poginule, intenzivirali su se tokom vikenda u Istanbulu, Ankari i Izmiru.

 

Trg Taksim u Istanbulu jutros je poprilično tih pošto su se demonstranti vratili svojim uobičajenim dnevnim obavezama, ali mnogi su rekli da će kasnije opet tu doći.

 

 

- Idemo sad u školu, ali ćemo se vratiti kasnije. Premijer doliva ulje na vatru svojim konfrontirajućim stavom. Ako nastavi da govori tako, i mi ćemo ovako da nastavimo - rekla je učenica Etem Jakin (17), dok student Onur Alptekin (25) kaže da ne zna kuda to sve vodi.

 

- Erdogan izgleda zabrinuto. Kao lav priteran u ćošak - rekao je on.

 

Antivladini protesti počeli su kada je policija pre 10 dana upotrebila suzavac i vodene topove kako bi rasterala demonstrante koji su protestovali zbog planova vlade da renovira centralni trg u Istanbulu i na mestu parka Gezi sa 600 stabala drveća izgradi tržni centar.

 

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Alma

    10. jun 2013 | 14:20

    DEMONstrante tj strane placenike, agente mossada iz britanije i izraela sa sve lokalnim sljamom treba da spale kao primer drugima, takav sljam je i nas unistio i niko se nije upitao sta je narodu doneo 5 oktobar ROBSTVO, srbija je postala rob satanisticke cionisticke tvorevine EU, nadam se da Erdogan nece dozvoliti da mu sacica jada rusi zemlju, nije rec o narodu koji se digao protiv vlade jer nema primanja, vec o sitim pederima i lezbijkama koje zele da zive kao u babillonu ali svve mi se cini da nece uspeti udri Erodgane olos izdajnicku

  • Bosnjak

    10. jun 2013 | 14:13

    Najuspesniji covjek na svijetu jer je za kratko vrijeme podigao Tursku iz mrtvih i zbog toga je zasmetao zapadu a do jucer su ga proglasavali evropljaninom godine a sad kad im je pokazao zube odmah su pozurili sa raspirivanjem nereda po Turskoj..gosn.predsednice.Erdogan imate apsolutnu podrsku naroda Sandzaka,nemajte milosti prema demonstrantima jer to i jeste narkomanski olos zajedno sa stranim placenicima tako da treba po kratkom postupku !!!

  • Toma Gastarbajter

    10. jun 2013 | 14:29

    RUŠENJE ERDOGANA JE NAJBOLJE ŠTO MOŽE DA SE DOGODI NAMA SRBIMA IMA 100 MILIONA TURAKA NA NAŠIM GRANICAMA A RUŠENJE OVOG ČOVEKA ĆE SPREČITI OBNOVU TURSKOGA CARSTVA I DOLASKA NOVIH OSMANLIJA!!! DOSTA JE BILO TURAKA NA OVIM PROSTORIMA!!!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA