Dve Koreje postigle dogovor, pregovori počinju u sredu!

Jučerašnji sastanak je bio prvi susret na nivou zvaničnika vlade na Korejskom poluostrvu za više od dve godine. On je održan u selu Panmundžom kod granice dve zemlje, gde je pre 60 godina potpisano primirje na kraju Korejskog rata (1950-1953)

  • 0

Severna i Južna Koreja postigle su dogovor da ove nedelje u Seulu održe sastanak na visokom nivou posvećen zajedničkim projektima kao što je obnavljanje operacija u zajedničkom fabričkom kompleksu blizu zajedničke granice.

Detalji razgovora koji počinju u sredu dogovoreni su na jučerašnjem sastanku nižih zvaničnika koji je trajao skoro 17 sati, prenosi AP.

Jučerašnji sastanak je bio prvi susret na nivou zvaničnika vlade na Korejskom poluostrvu za više od dve godine. On je održan u selu Panmundžom kod granice dve zemlje gde je pre 60 godina potpisano primirje na kraju Korejskog rata (1950-53).

Posle tog primirja nije usledio mirovni sporazum, što znači da je Korejsko poluostrvo tehnički još u ratu.

Dogovor o održavanju razgovora objavilo je jutros južnokorejsko ministarstvo za ujedinjenje koje se bavi pitanjima Severne Koreje.

Još nije poznato ko će predstavljati dve zemlje na tom sastanku.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA