KRISTIJANOVA MAJKA: Sina mi tretiraju kao životinju koja je švercovala tonu kokaina!

- Sude mu u kavezu kao da je optužen za terorizam ili masovno ubistvo. Sudija je izjavila da se ne oseća bezbedno, kao i da je ugrožena bezbednost postupka. Pa, to je smešno - kaže Milanka Golubović

  • 29
Kristijan Golubović Foto: S. Pikula

Nakon odluke Višeg suda da Kristijanu Goluboviću ne sude u Palati pravde, već da se iz bezbedonosnih razloga ročišta održavaju u Centralnom zatvoru, njegova majka Milanka Golubović u razgovoru za Telegraf kaže da se njenom sinu presudilo pre kraja suđenja, i da je samo pitanje koliku će kaznu dobiti.

- Suđenje mom sinu podseća na cirkus. U njegovoj pratnji je po desetak specijalaca s "fantomkama", zatamnjeni džipovi s rotacijama, blokiraju se ulice i pravi se "akcioni film". Sve zbog nekakve promocije suđenja i kazne koja bi trebalo da se izrekne. Podozrevam da će ga sudija Snežana Petričić osuditi na drakonsku kaznu,a spekuliše se da će biti osuđen na 14 godina, što je van pameti. Za tolikim obezbeđenjem i publicitetom nema nikakve potrebe. Strašno je šta se sve piše i izmišlja u medijima - ističe Milanka Golubović.

Ona navodi da njenog sina tretiraju kao neku životinju, odnosno zver, jer mu se sudi u neverovatnim uslovima.

- Sude mu u kavezu kao da je optužen za terorizam ili masovno ubistvo. Sudija je izjavila da se ne oseća bezbedno, kao i da je ugrožena bezbednost postupka, pa da je zbog toga podignut sistem bezbednosti. Pa to je smešno. On niti ima nameru, niti hoće da ikome naudi. Ne želi da pobegne, već da sačeka kraj suđenja i da bude kao i svi ostali pritvorenici. Više od tri i po godine je u pritvoru. Ne dozvoljavaju mu "otvorenu posetu", već s njim više od 1.000 dana pričam preko stakla, dok je zahtev za njegovim branjenjem sa slobode glatko odbijen. Volela bih kada bi se suđenje konačno završilo i kada bi konačno mogao da krene da izdržava svoju kaznu - kaže ona.

Milanka  je ogorčena i zbog toga što se, kako kaže, u ovoj državi koriste dvostruki aršini za pritvorenike:

- On je optužen za posedovanje nešto više od 100 grama heroina, a ceo proces se vodi kao da je uhapšen s nekoliko tona narkotika. Podmeću se priče o bekstvu, a poslednji put je pobegao sa suđenja pre dvadeset pet godina. Neki koji su optuženi za mnogo veću količinu se brane sa slobode, a njega od 2010. godine drže u pritvoru. Pa da je na snazi ostala prethodna kazna od sedam godina, on bi za nekoliko meseci bio slobodan, jer bi ga "uhvatila" amnestija. Ovako, strahujem da ga ne osude na duplo veću nego što je bio osuđen u prvostepenom postupku.

Podsetimo, Apelacioni sud potvrdio je deo presude kojom je Kristijan osuđen za nedozvoljeno držanje oružja i pravosnažno ga osudio na dve godine i tri meseca zatvora, dok je za drogu naložio novo suđenje, navodeći da "prvostepeni sud nije dao kompletnu i detaljnu analizu dokaza".

Prema tvrdnjama tužilaštva, Golubović je organizovao grupu koja je trgovala heroinom od početka avgusta 2009. do 16. januara 2010. godine kad je policija prilikom hapšenja zaplenila 125 grama heroina. Kristijan je posle spektakularnog hapšenja ispred crkve Svetog Marka u pritvoru od  16. januara 2010. godine.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Neda

    15. jun 2013 | 18:44

    A inace je Dr,Mc,Sci. Pa nego sta je nego zivotinja? Intelektualac? Draga mamo idi na sajt svog sina pa vidi sta je.

  • vlada

    15. jun 2013 | 19:20

    On je najobicniji klosar. I da nije 70% svog zivota proveo u celiji bio bi i on pod zemljom. Tako da...

  • zika

    15. jun 2013 | 19:44

    Evo 25 godina staza, kriminalnog. Jos mu se majka zali. Sledecih 25 godina kamenolom zajedno sa majkom.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA