OBRADOVIĆ: Ako sam kriv, podneću ostavku

- U lancu odgovornosti postoji i moje mesto, ali će pre toga MUP i nadležni organi utvrditi ko je kriv - poručio ministar prosvete

  • 6

Ministar prosvete Žarko Obradović izjavio je da će biti utvrđeno ko je kriv za odlaganje polaganja testa iz matematike za danas u 12 sati, pošto je Republička upisna komisija pronašla fotokopiju jednog testa i da će krivci biti kažnjeni.

Obradović je rekao da u lancu odgovornosti postoji i njegovo mesto, ali da će pre toga MUP i nadležni organi utvrditi ko je kriv, a da će, ukoliko se utvrdi da je neko kriv iz Ministarstva, biti smenjen.

- Ako sam ja kriv, podneću ostavku - rekao je Obradović, gostujući u Jutarnjem programu TV Pink.

Ministar prosvete je rekao da se u ponedeljak popodne došlo u posed dokumenta koji je fotokopija originala testa za polaganje mature i da je zato doneta odluka da se pomeri polaganje testa.

Prema njegovim rečima, nema dokaza, kada je reč o testovima iz srpskog jezika, da su se dogodile bilo kakve malverzacije.

Obradović je poručio deci i roditeljima da se skoncentrišu na polaganje ispita i da testove polažu što bolje.

Obradović je rekao da je razgovarao sam sa predsednikom Republičke upisne komisije Zoranom Kostićem, čija je obaveza da utvrdi jutros da li je obavljena valjana distribucija materijala da bi se obavilo polaganje testa.

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Duda

    19. jun 2013 | 12:43

    Evo dokaz: ti si direktno kriv što lažeš celu Srbiju da testovi iz srpskog nisu provaljeni. To je dovoljno za ostavku, sram te bilo da praviš od nas budale. A deca koja su učila imaće manje poena od onih koji su kupili pa prepisali u ponedeljak. Tebi to nije dovoljno? Đonu od obraza.

  • aaa

    19. jun 2013 | 10:10

    Ja sam kriv ,ja sam kriv , ribice su krive, ja sam kriv, pacovi su krivi,pacovi su krivi...xD

  • Boki

    19. jun 2013 | 14:04

    Prijatelju,sasvim lepo si se uklopio u srpsku zabokrecinu,ali posto ne znas ili se pravis lud-ja cu da ti objasnim:ostavka se ne podnosi samo znog toga sto je neko kriv za nesto,ostavka postoji i kao moralni cin,kojim covek pokazuje da se ne slaze sa necim i da ne stoki iza odredjenih dogadjaja,postupaka.... Testovi su procurili iz tvog ministarstva,pa ti vidi....

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA