PROVALJENA REŠENJA: Test iz matematike odložen za sutra!

Republička upisna komisija pronašla je fotokopiju jednog testa i donela odluku da osmaci završni test iz matematike, predviđen za danas, polažu u sredu u 12 sati

  • 10

Polaganje testa iz matematike odloženo je za sutra u 12 sati, pošto je Republička upisna komisija pronašla fotokopiju jednog testa, predviđenog za danas.

- Odloženo je za danas planirano polaganje testa iz matematike u okviru polaganja male mature - rekao je na RTS-u državni sekretar ministarstva prosvete Zoran Kostić.

Kostić je rekao da je to telo odluku donelo jutros, budući da je komisija došla u posed fotokopije jednog od testa.

Kostić je objasnio da sutra neće biti izvlačenja kombinacija, već da će biti upotrebljen rezervni test koji će na vreme biti dostavljen školama.

On se izvinio roditeljima i deci zbog pomeranja, ali je istakao da je to bila jedina prava i moguća odluka, budući da bi u suprotnom došlo do narušavanja regularnosti testa i bodovanja.

- Mi smo juče po podne dobili informacije da postoji mogućnost, a sinoć smo došli i do dokaza, pa smo jutros doneli odluku da se polaže sutra - rekao je Kostić, dodajući da su dokazi prosleđeni MUP-u i da se nada da će počinioci biti brzo pronađeni i propisno kažnjeni.

On je dodao i da za jučerašnje polaganje srpskog nije bilo dokaza o neregularnosti, sem što su postojale priče, a ta Komisija je dobila nekoliko mejlova koji su prosleđeni Ministarstvu prosvete.

Ministar prosvete Žarko Obradović izjavio je da će danas biti štampani novi testovi za polaganje ispita iz matematike i da će tokom štampe u Službenom glasniku dežurati policija.

Podsetimo, mediji su juče pisali o tome da su se testovi za malu maturu mogli kupiti po ceni od 9.000 dinara.

Preliminarni rezultati završnog ispita biće objavljeni 21. juna, konačni 25. juna, a upis učenika u prvom krugu predviđen je za 8. i 9. jul.

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • geil

    18. jun 2013 | 10:42

    otpustiti ministra i sve njegove pomocnike ovo je strašno

  • Ivan

    18. jun 2013 | 10:41

    Ponistite i srpski, i tu postoje kopije i testa i resenja!!!

  • Igor

    18. jun 2013 | 12:29

    Treba ukinuti prijemne za malu maturu i vise obratiti paznju na uspehe iz skole od 5. do 8. razreda. Deca su pod velikim stresom, a licno mislim da za prijemnim nema potrebe jer svake godine ovakvim propustima dozvoljavaju deci upis u bolje skole koje ona nisu zasluzila. Kad tako vaspitavate decu da im kupujete od srednje skole prijemno skupite pare i upisite ih u privatne srednje. Danas im kupite prijemni, sutra ispit pa redno mesto, a dete vam do 25. moralni degenerik. Treba razmisliti o tome

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA