Avion Aeroflota poleteo za Kubu bez Snoudena

Predstavnik Aeroflota, koji je želeo da ostane anoniman, izjavio je za agenciju AP da je avion na liniji za Havanu napustio Moskvu, ali da se u njega nije ukrcao Snouden

  • 0

Avion ruske kompanije Aeroflot za koji je odbegli bivši službenik američke Nacionalne bezbednosne službe (NSA) Edvard Snouden rezervisao kartu, poleteo je danas za Kubu, ali bez Snoudena, saopštila je ta ruska vazduhoplovna kompanija.

Predstavnik Aeroflota, koji je želeo da ostane anoniman, izjavio je za agenciju AP da je avion na liniji za Havanu napustio Moskvu, ali da se u njega nije ukrcao Snouden.

Reporteri američke agencije su izjavili da nisu videli Snoudena na sedištu koje je rezervisao, niti bilo gde u avionu.

Aeroflot je ranije saopštio da je Snouden rezervisao mesto na tom letu koristeći američki pasoš, mada su američki zvaničnici rekli da je taj njegov pasoš poništen.

Aeroflot je saopštio da se Snouden prijavio na let u nedelju koristeći američki pasoš, koji su Amerikanci poništili kao deo napora da SAD dođu do Snoudena i optuže ga za otkrivanje vladinih tajnih infromacija. To je još jedan Snoudenov korak ka izbegavanju američkog pravosudnog sistema i uzimanja azila u Ekvadoru.

Snouden je u nedelju stigao u Moskvu iz Hong Konga, gde se krio nekoliko sedmica. Veruje se da se Snouden nalazi u tranzitnom području moskovskog aerodroma Šeremetjevo.

(Telegraf.rs / Tanjug)

 

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA