PONIŠTENA MATURA: Za upis u srednju boduje se uspeh iz osnovne!

Rezultati ispita s male mature neće se uzimati u obzir prilikom upisa đaka u srednje škole, a za upis će se bodovati samo uspeh u dosadašnjem školovanju

  • 77

Mala matura se poništava i rezultati sa ispita neće se uzimati u obzir prilikom upisa srednje škole, a za upis u đaka u naredni stepen školovanja bodovaće se samo uspeh u dosadašnjem školovanju i rezultati takmičenja, saznaje Telegraf.rs.

Kako saznaje naš portal, odluku o poništavanju rezultata male mature donela je danas Republička ispitna komisija.

Prethodno je najavljeno da se rezultati završnog ispita iz srpskog jezika neće bodovati prilikom upisa učenika u srednje škole, već će đaci biti rangirani na osnovu uspeha iz osnovne škole, rezultata ispita iz matematike i poena koje im je donelo učešće na takmičenjima.

Ministar prosvete Žarko Obradović izjavio je da je država pronalaženjem osumnjičene osobe za krađu testova za malu maturu pokazala da se krađa ne isplati, a da se znanje vrednuje i isplati.

- Pokazali smo da se krađa ne isplati i da će krivac biti uhvaćen. Sporni testovi neće biti relevatni za upis. Posle pronalaženja krivca za krađu testova, nema nijednog razloga da mala matura i upis u srednje škole ne prođu na dobar način – rekao je Obradović za RTS. On je naveo da će đaci iskazati svoje želje i u odnosu na broj bodova, te će želje biti poštovane, pa slede upis u srednje škole i odmor.

Podsetimo, originalni ukradeni testovi za polaganje matematike pronađeni su u stanu prijatelja Zorice M., koja je osumnjičena da je kao službenica štamparije Službenog glasnika testove male mature iznela u brushalteru.

Originalni testovi su zaplenjeni i sada su u beogradskoj policiji.

 

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • ananas

    24. jun 2013 | 15:05

    a sta sa onima koji su se spremali par meseci za prijemni i nisu prepisivali? nikom nista, njima se lepo pljune na sav trud ...pametno

  • ...

    24. jun 2013 | 15:12

    Tako treba, od starta skolovanja pokazati deci da se u srbiji rad ne isplati. ko sisa one koji su mesecima ucili, placali casove itd...

  • macor

    24. jun 2013 | 15:14

    DAJ OSTAVKU SISO !!!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA