IDU NA KOSOVO: Više od hiljadu bajkera krenulo u Mitrovicu (FOTO) (VIDEO)

- Na putu ka Kosovskoj Mitrovici pretežno nas prati loše vreme, ali to ne može da pokoleba bajkere koji svake godine tradicionalno odlaze na Kosovo i Metohiju - izjavio je organizator vožnje Milić Radević

  • 2

Preko hiljadu bajkera danas je sa platoa ispred Narodne skupštine Srbije krenulo ka Kosovskoj Mitrovici, u okviru tradicionalne humanitarno-kulturne Bajk-rok misije, koja se održava već sedmu godinu zaredom.

 

- Na putu ka Kosovskoj Mitrovici pretežno nas prati loše vreme, ali to ne može da pokoleba bajkere koji svake godine tradicionalno odlaze na Kosovo i Metohiju - izjavio je za Tanjug organizator vožnje Milić Radević.

 

On kaže da i ova, sedma misija bajkera kao i uvek ima humanitarni karakter, a ove godine je u Kosovskoj Mitrovici planiran i rok koncet uz učešće poznatih bendova.

 

- Želja nam je da pomognemo deci i našim ljudima na Kosovu, zato uvek nađemo vremena da ih jednom do dva puta godišnje posetimo u Kosovskoj Mitrovici - kaže Radević.

 

Harli Dejvidson klub iz Srbije je organizovao ovogodišnju akciju, a karavan motociklista iz zemlje i regiona je podržala i kompanija NIS.

 

 

- NIS je našao razumevanje da bude sponzor goriva za bajkere, što nama, a i ljudima koje svake godine obradujemo u Kosovskoj Mitrovici, mnogo znači - kaže Radević.

 

On smatra da bajkerima nije potrebno obezbeđenje pri odlasku na Kosovo.

 

 

- Mi smo tamo svoji na svome. Obezbeđenje pri putu na Kosovo nam nije potrebno, jer posećujemo naše prijatelje, ljude koje znamo jos od održavanja prve Bajk rok misije, i sa njima smo u kontaktu tokom cele godine - objašnjava Radević.

 

Bajk-rok misija će trajati do nedelje uveče, kada se očekuje povratak motociklista u Beograd.

 

 

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • стрептомицин

    29. jun 2013 | 15:05

    Жандармерија ће им дозволити да пређу границу коју су некоч они успоставили за терористичку државу?

  • Aleksandar KM

    29. jun 2013 | 16:07

    Ooo ne trebate nam nista.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA