KOLAPS: Kolona kamiona na ulasku u Hrvatsku 15 kilometara

Zbog proceduralnih promena posle ulaska Hrvatske u Evropsku uniju, na Batrovcima se formirala kolona teretnih vozila

  • 2

Kolona kamiona, koji na graničnom prelazu Batrovci čekaju ulazak u Hrvatsku, dostigla je dužinu od 15 kilometara.

Šef smene teretnog saobraćaja na Batrovcima Predrag Milakara kaže da je problem nastao zbog usaglašavanja carinskog sistema Hrvatske sa propisima EU. On nije mogao da kaže kada će teretni saobraćaj biti normalizovan i dodao da se putnički saobraćaj odvija bez problema i da nema gužvi.

MUP Srbije je saopštio da saobraćajna policija preuzima sve neophodne mere kako bi se unormalio prelazak preko granice, i apelovao na vozače da koriste za izlazak iz Srbije neke druge granične prelaze.

Kolona kamiona počela je da se formira u ponedeljak, 1. jula, kada je Hrvatska postala član EU.

Vozači kamiona, prema rečima Predraga Milakara, čekaju na prelaz granice i po 10, 12 sati. Problem je, kako ističe, na hrvatskoj strani, zbog primene novih pravila nakon ulaska te zemlje u EU i pada sistema, dok se sa srpske strane kamioni propuštaju regularno.

Šef smene na graničnom prelazu Batrovci Nebojša Brajković kaže da, za razliku od kamiondžija, građani koji planiraju da se upute ka Batrovcima nemaju razloga za brigu.

Na pitanje šta se po tom pitanju promenilo ulaskom Hrvatske u EU, on kaže da se, što se tiče carine i prelaska putničkih vozila, malo toga izmenilo, jer je Hrvatska od ranije počela da primenjuje stroža EU pravila za prelazak granice i taj sistem za sada funkcioniše bez problema.

Brajković kaže da nijedan kamion od sinoć u 22 sata nije prešao u Hrvatsku, kao i da je kolona kamiona koji čekaju na prelazak veoma velika.

- Stanje je nepromenjeno od sinoć. Od 22 sata nijedan kamion nije prešao u Hrvatsku - rekao je Brajković.

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • LastHope

    2. jul 2013 | 10:32

    A ulaz u Srbiju? Pa za njih vise ne vazi CEFTA,trebalo bi da se to malo preispita-uostalom,sad hrvati ne mogu da izvoze u hrvatsku-mi smo njima sve prodali a eto kakva ironija ih zadesila!

  • Lee

    2. jul 2013 | 18:23

    Milakara :D

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA