ASAD: Sva su oružja upotrebili, ali nisu me srušili!

- Ono što se u Siriji odvija već više od dve godine nije revolucija. Reč je o zaveri Zapada i nekih arapskih država u cilju destabilizacije zemlje. Njima sada nije preostalo ništa osim direktne vojne intervencije - rekao je sirijski predsednik

  • 3

Sirijski predsednik Bašar al-Asad izjavio je da su njegovi protivnici upotrebili sva oružja koja su im bila na raspolaganju, ali da ipak nisu uspeli da sruše njegov režim.

- Ono što se u Siriji odvija već više od dve godine nije revolucija. Reč je o zaveri Zapada i nekih arapskih država u cilju destabilizacije zemlje. Zemlje koje su se urotile protiv Sirije upotrebile su sva svoja oružja i sad im nije preostalo ništa osim direktne vojne intervencije - rekao je Asad  u intervjuu državnom dnevnom listu "Al-Tavra".

Sirijski predsednik je takođe pohvalio masovne proteste u Egiptu protiv tamošnjeg islamističkog vođstva, istakavši da svrgavanje egipatskog predsednika Mohameda Morsija znači kraj "političkog islama".

U Siriji je od početka krize u martu 2011. do danas poginulo više od 93.000 ljudi. Konflikt je započeo kao miran protest protiv Asadove vladavine, ali je prerastao u građanski rat pošto su neke pristalice opozicije oružjem ustale protiv brutalnog odgovora vlasti na proteste.

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • aquarius

    4. jul 2013 | 14:43

    Асаде, брате, не жали гранате 8-)

  • marko

    4. jul 2013 | 15:25

    Pa da je vecina protiv njega verovatno bi pao.To bi vam bilo kao kad bi kod nas Ldp organizovao dobrovoljacku gardu pa da ratuje protiv vecine.Udri al kaidu Asade majstore.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA