KINA: Najmanje 89 mrtvih u snažnom zemljotresu!

Najmanje je 89 poginulih i 600 povređenih ljudi u zemljotresu jačine 6,6 stepena Rihterove skale koji je pogodio ruralni deo zapadne Kine

  • 1

Snažan zemljotres jačine 6,6 stepena Rihterove skale pogodio je sinoć ruralni deo zapadne Kine i, prema prvim podacima, poginulo je najmanje 89 i povređeno 600 ljudi, mada će broj žrtava verovatno rasti, saopštile su lokalne vlasti.

Kineski vladin Centar za praćenje zemljotresa saopštio je da je prvi potres, sa epicentrom u provinciji Gansu, bio u 19.45 sati po lokalnom vremenu jačine 6,6 stepeni Rihtera i da je naredno drhtavanje tla bilo jačine 5,6 stepeni.

Zemljotres je bio plitak, što ga može učiniti razornijim, navela je agencija AP, i dodaje kineski vladin centar da je bio na dubini od oko 20 kilometara ispod površine, dok je pokrajinska administracija provincije Gansu saopštila da je dubina zemljotresa bila na samo 6,0 kilometara ispod površine.

Epicentar zemljotresa bio je u blizini grada Dingsi u provinciji Gansu u predelu planina, pustinje i pašnjaka sa populacijom od 26 miliona, što je jedna od slabije naseljenih provincija na zapadu Kine.

Žrtava i povređenih ima u okrugu Min i drugim ruralnim južnim delovima opštine, rekao je Tang Siaoming, gradonačelnik Dingsi, grada od 2,7 miliona stanovnika. Lokalne vlasti u Dingsiju su saopštile da je više od 21.000 zgrada teško oštećena i više od 1.200 srušeno, dodajući da je zabeležen još 371 naknadni potres.

Najmanje 3.000 vatrogasaca, policajaca, vojnika i zaposlenih u lokalnim vlastima poslato je na lice mesta, objavila je agencija Sinhua, ali njihovo delovanje ometaju klizišta i blokirani putevi, usled snažnih pljuskova proteklih dana.

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • ,M

    22. jul 2013 | 12:04

    Uzas sta se sve desava u svetu bitno da mi raspravljamo o coveku koji spasava zivotinje da se zna ja ga podrzavam , ali hasjde da se bavimo malo bitnijim temama!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA