Prodao bubreg za 6.500 dolara kako bi platio dug iz igrice

Tinejdžer je iz kineske provicije Hebei prodao je bubreg na crnom tržištu, a pre operacije potpisao je dokument kojim preuzima odgovornost za eventualne komplikacije tokom odstranjivanja organa

  • 3

Tinejdžer (18) iz Kine, koji je imenovan samo kao Žang, prodao je bubreg kako bi platio dug od 3.000 dolara protivniku iz kompjuterske igre. Pošto nije imao novca, tinejdžer je za 6.5000 dolara prodao bubreg na crnom tržištu.

Na internetu je pronašao dilera organima i dogovorio sastanak, a potom je otišao na dogovoreno mesto, gde je potpisao papir kojim preuzima odgovornost za eventualne posledice operacije. Operisao ga je hirurg iz podzemlja, a srećom po njega, nije bilo komplikacija.

Njegova priča objavljena je u kineskim medijima u sklopu policijske istrage koja prati kriminalnu organizaciju koja trguje organima u pokrajini Hebei.

Prema podacima sa internet sajta "havocscope.com", koji je specijalizovan za skupljanje informacija o aktivnostima na crnom tržištu6.500 dolara predstavlja zapravo samo 15 odsto od realne cene bubrega u Kini. Na crnom tržištu u toj zemlji taj organ se prodaje i za 47.000 dolara.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA